bezár
 

zene

2022. 04. 20.
Lovász Irén és Deva koncertje a Várkert Bazárban
Anyák napja alkalmából
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Alma, fája címmel Lovász Irén és Deva közös koncertjét hallhatják az érdeklődők a Várkert Bazárban május 1-jén, anyák napja alkalmából, valamint első alkalommal rendezik meg a helyszínen a WAMP designvásárt - közölte az MTI.

Lovász Irén, Kossuth-díjas művész és a népszerű énekesnő, Deva különleges ünnepi műsorának alapmotívuma a népdalokban megjelenő édesanya. Két generáció tagjaként idézik meg a folytonosságot, anya és lánya kapcsolatát, a női teremtőerőt. Lovász Irén korábbi, Női Hang című albumára építkezve most a neves alkotótársakkal kiegészülve elevenedik meg az archaikus énekek és magyar népdalok ünnepi hangzása.

Mint írják, Lovász Irén népdalénekes és néprajztudós Női Hang című albuma a népi kultúrában megénekelt női sorsokról, érzésekről szól. Az énekesnő művészi és tudományos érdeklődéssel kutatja a hagyományt, a nők szerepét a nagy életfordulók helyzeteiben.

Takács Dorina, azaz Deva Csillag című első nagylemeze idén jelent meg. A 21 éves előadó dalait maga szerzi, valamint a lemezborítóit is ő készíti. Nemrég a Petőfi Rádió legjobb női előadó díját nyerte el, és Music Moves Europe díjban részesült, amely az Európai Unió neves kortárs könnyűzenei kitüntetése. Egykori példaképével együtt énekelhet az Alma, fája címet viselő koncerten.

Az összegzés emlékeztet, hogy a koncert mellett a Várkert Bazár idén anyák napján elsőként rendezi meg falai között a WAMP designvásárt. A mai magyar divat és design törekvéseit támogató művészeti vásár célja 2006-os alapításától kezdve, hogy a közízlés formálójaként támogassa a magyar termékek megjelenését és imidzsét, a kimagasló, minőségi designt kézzelfoghatóvá, mindenki számára elérhetővé tegye.

Idén tavasszal és nyáron a designvásár az anyák napi rendezvény mellett további két alkalommal színesíti majd a Várkert Bazár programjait - áll a közleményben.

Kép forrása, további információ és jegyvásárlás: https://bit.ly/Anyák_napi_koncert

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Tool-koncert, 2022.05.24., Papp László Budapest Sportaréna
Balogh Máté és Tornyai Péter kantátáinak előadása
A Prae körkérdése zeneszerzőkhöz: Janca Ákos válaszol
Mayhem-koncert + Mortiis, Exodikon a Barba Negrában, 2022. április 29.

Más művészeti ágakról

Vaktérkép
Transzdiszciplináris Traumatudomány: Trauma Kortárs és Történeti Perspektívákon Keresztül címmel angol nyelvű, nemzetközi nyári egyetem a CEU budapesti kampuszán, 2022 július 11-16.
A Rumini című táncszínházi előadásról
színház

17. Gyulai Shakespeare Fesztivál


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés