bezár
 

zene

2022. 05. 01.
Palojtay János szólóestet ad a Zeneakadémián
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Palojtay János szólóestet ad a Zeneakadémián Palojtay János ad szólóestet május 4-én a Zeneakadémián az MVM Koncertek - A Zongora-sorozatban.

Egy hónapon belül a világ híres hangversenytermeiben ad koncertet a fiatal zongoraművész: a Concertgebouw Amsterdam (április 24.) után és a brüsszeli Bozar (május 22.) előtt Budapesten, a Zeneakadémia Nagytermében szólóesten hallgathatja meg Palojtay Jánost a magyar közönség. Az esten Schumann, Franck és Debussy művei szólalnak meg

Palojtay János generációjának egyik legizgalmasabb egyénisége. Nemzetközi karrierjét 2012-ben a Santanderi Paloma O´Shea zongoraversenyen elért 3. helyezése indította útjára, melynek köszönhetően Spanyolország, Franciaország, Ausztria és Olaszország jelentős hangversenytermeiben, köztük a madridi Auditorio Nacional és a párizsi Salle Cortot falai közt adott szólókoncerteket. Lev Szivkov csellistával, állandó kamarapartnerével a New York-i Carnegie Hallban és a San Francisco-i Herbst Theatre-ben is adott koncertet. Szóló- és kamarazenei fellépései közül kiemelkednek a hamburgi Elbphilharmonie, a brüsszeli Palais des Beaux Arts, a grazi Ligeti Saal, és a barcelonai Auditorium színpadán adott koncertjei. Európa és az Egyesült Államok mellett Palojtay Ázsia több országában, köztük India, Taiwan és Dél-Korea hangversenytermeiben is bemutatkozott.

Előadói stílusát nagyban meghatározza, hogy számos különböző zenei nyelven improvizál, barokk stílusban éppúgy, mint kortárs vagy jazz területen. Improvizációihoz hasonlóan klasszikus interpretációit is az analitikus gondolkodás és az ösztönszerűség egyensúlya teszi egyedivé. A koncertre jegyek vásárolhatók a Zeneakadémia jegypénztárában és a www.azongora.hu honlapon. A koncertekre az elmaradt MVM Koncertek jegytulajdonosai is regisztrálhatnak az mvmkoncertek@gmail.com e-mail-címen.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Megjelent a Csaknekedkislány új albuma
Iamyank lemezbemutató koncertje a pécsi Szabadkikötőben
The Trousers: Animal Gun lemezbemutató, A38, 2022.11.12.

Más művészeti ágakról

Steven Spielberg: A Fabelman család
Andrei Kutsila Amikor a virágok nem hallgatnak című filmje a Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztiválon
irodalom

A „Mészöly Miklós és a kortárs irodalom” című rendezvényről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés