bezár
 

zene

2022. 06. 11.
Segélykoncert a csend jegyében
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Segélykoncert a csend jegyében Családi trió ad koncertet az ÚjLélekZene sorozatban a Budavári Evangélikus Templomban Csend címmel most szombaton. Az Amadinda együttesből is ismert ütőhangszeres művész, Holló Aurél és a csellista Szabó Judit fiukkal, a szintén ütőhangszeres Holló Mátyással lép színpadra klasszikus zenét, kortárs darabokat, világzenét és improvizációt ötvöző műsorukkal. A koncerten összegyűlt adományokat a háború elől menekülők segítésére ajánlják fel – közölték a szervezők a prae.hu művészeti portállal.

Hatodik évada tölti meg a legszebb akusztikájú budapesti templomokat kortárs és klasszikus zenével az ÚjLélekZene sorozat, melynek művészeti vezetője a kanadai-magyar karmester-zeneszerző Ajtony Csaba. A koncertsorozat négy szimbólum – a fény, a lebegés, az érintés és a csend – köré csoportosítja hangszeres darabokból, improvizációkból és installációkból álló műsorát. Az évad utolsó koncertjén egy különleges összeállítást élvezhet a közönség, ahol az ütőhangszerek lesznek meghatározóak, melyek hangzását szépen ellensúlyozza a cselló klasszikusabb karaktere.

A program műfaját tekintve széles spektrumot jár be, évszázadokon és kontinenseken ível át, egyszerre szerepelnek benne eredetileg erre a formációra írt darabok és átiratok is. Bach és Haydn darabok mellett John Cage-nek a kaktusz hangjától ihletett Child of Tree című műve, malawi népzene, és kevésbé ismert régi és mai zeneszerzők virtuóz darabjai is elhangzanak. A koncert a Csend koncepciójára épül, így szerepet kapnak a darabok közötti szünetek is.

Az ÚjLélekZene soroazat évadzáró előadása a Budavári Evangélikus Templomban (1014 Budapest, Táncsics Mihály u. 28.) kerül megrendezésre 2022. június 11-én 18:00 órai kezdettel. Közreműködik Szabó Judit (cselló), Holló Aurél és Holló Mátyás (ütőhangszerek). A sorozat művészeti vezetője Ajtony Csaba. A koncertre a belépés ingyenes, az ott gyűjtött adományokkal a háború elől menekülőket támogatja a szervező Sonus Alapítvány.

Négyzetes kép a leadben: Sonus Alapítvány

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Interjú Szabó Dániellel külföldi érvényesülésről, versenyzésről, a siker lehetséges jelentéseiről
A Prae körkérdése zeneszerzőkhöz: Kovács Balázs válaszol
Interjú Illés Mártonnal zenei energiákról, a kortárs zene helyzetéről, tanulmányokról
Gondolatok Simon Márton költő, és iamyank felolvasó koncertje kapcsán

Más művészeti ágakról

Vaktérkép
Transzdiszciplináris Traumatudomány: Trauma Kortárs és Történeti Perspektívákon Keresztül címmel angol nyelvű, nemzetközi nyári egyetem a CEU budapesti kampuszán, 2022 július 11-16.
gyerek

MINTÁZATOK – Na de mihez kezdjünk velük?


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés