bezár
 

film

2022. 08. 05.
Ősszel jön a mozikba a Nyugati nyaralás
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Ősszel jön a mozikba a Nyugati nyaralás Már megérkezett a Nagykarácsony alkotóinak új vígjátéka, a Nyugati nyaralás előzetese. A filmet szeptember 15-től játsszák a hazai mozikban.

A film a ’80-as évek derekán játszódik, Magyarországon. Maurer Gyuri, az ügyes veszprémi autószerelő mindent meg tud oldani – még a pártvezetők Ladáit is ő hozza formába. Családja a riviéra lázában ég, már épp indulnának nyaralni, ám a négy útlevél helyett csak három érkezik. Gyuri hirtelen megvilágosodik: kölcsönveszik egy disszidens magyar nála hagyott autócsodáját. A német verda és a papírok segítségével nyugatra igyekvő magyarok helyett nyugatról érkező turisták lesznek, akik a legnagyobb luxust élvezhetik a Balatonnál. Nem is sejtik, hogy a kölcsön kocsival egyenesen a hidegháborúba hajtanak.

A Nagykarácsony alkotóinak új filmje a Forum Hungary forgalmazásában kerül a magyar mozikba 2022 őszén.

 

Forrás: Forum Hungary

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Laurent Charbonnier & Michel Seydoux: A tölgy ‒ Az erdő szíve
Filmtekercs: Tíz a huszonegyből
Nemes Anna Beauty of the Beast című dokumentumfilmje a 19. Verzió Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztiválon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés