bezár
 

film

2022. 08. 18.
Shaun, a bárány az űrbe megy
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Shaun, a bárány az űrbe megy Shaun, a bárány is részt vesz a Holdat megkerülő, legénység nélküli NASA-űrmisszióban - közölte a népszerű animációs tévésorozatot gyártó brit Aardman stúdió.

A stop-motion animációs tévékarakter az Artemis-program első küldetésén utazik az űrbe. Az amerikai űrkutatási hivatal (NASA) Artemis-programjának célja, hogy ismét űrhajósokat juttasson a Holdra. Shaun, a bárány a tervek szerint a floridai Kennedy Űrközpontból augusztus 29-én indul útnak. A mesefigura a küldetés során csaknem 500 ezer kilométerre távolodik el a Földtől. A NASA Orion űrhajója legényég nélkül kerüli majd meg a Holdat, útját a földi irányítóközpontból ellenőrzik.

Az űrhajó a BBC News csütörtöki beszámolója szerint egy sor kulturális értékkel bíró emléket visz magával. Az Európai Űrügynökség (ESA) igazgatója, David Parker elmondta: nagyon örülnek Shaun küldetésének. "Lehet, hogy kis lépés ez az emberiségnek, de óriási ugrás a bárányok számára" - fűzte hozzá. Az Orion elhalad a Hold mellett, a gravitációját felhasználva gyorsul fel, és több mint 70 ezer kilométerre halad el mögötte. "Shaun az Artemis-küldetés egyik első űrhajósaként élen jár a holdkutatásban, ami nagy megtiszteltetés a mi gyapjas kalandorunk számára" - büszkélkedett Lucy Wendover, az Aardman marketingigazgatója.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Ugrin Julianna és Vizkelety Márton: A döntés
Nemes Anna Beauty of the Beast című dokumentumfilmje a 19. Verzió Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztiválon
Ilyen volt Charlotte Wells debütfilmje, az Aftersun a BFI London Film Festivalon

Más művészeti ágakról

Piros orr mesék - kötetbemutató
Desiré Central Station 2022 – No Filter
art&design

Gondolatok a Geometric Environments című kiállításról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés