bezár
 

zene

2022. 11. 20.
Fenyves Quartet: The Sweetest Love of All - lemezbemutató
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Fenyves Quartet: The Sweetest Love of All - lemezbemutató A zenekar fennállásának ötödik évfordulóját ünneplő album novemberben jelenik meg, a lemezbemutatóra pedig november 30-án 20 órától az Opus Jazz Clubban kerül sor – olvashatjuk a bmc.hu-n.

Az új, szerzői lemez az eklektika jegyében született, ám a háttérben mindvégig ott duruzsol az elmaradhatatlan Hammond-orgona. A zenekar tudatosan törekedett a zenei sokszínűségre, hogy ne csupán a jazz-rajongók élvezzék a dalokat, hanem a szélesebb közönség számára is szórakoztatók és befogadhatók legyenek.

Fenyves Márk 2017-ben alapította jazzgitártrióját Mihalik Ábellel és Miskolczi Márkkal – hozzájuk  csatlakozott aztán 2021-ben a PASO-ból és a Subtones-ból ismert billentyűs, Benkő Dávid. A négyes ebben az évben adta ki blues-, funky- és fusion-hatásokkal átitatott első lemezét, amely a Live at Jókai Klub címet viseli. Ez a lemez nem más, mint egy közönség nélküli koncert felvétele, amely oldott, kellemes atmoszférát teremt változatos szólókkal és ismerősen csengő zenei megoldásokkal. Ez a korábbi album elegáns átmenet a trió és Fenyves korábbi munkássága és a Quartet zenei világa, illetve a most megjelenő album között.

Fotó: bmc.hu

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Megjelent a Csaknekedkislány új albuma
Scruton zenei írásainak magyar fordításáról
Iamyank lemezbemutató koncertje a pécsi Szabadkikötőben
Jakob Bro/Joe Lovano: Once Around The Room – A tribute to Paul Motian

Más művészeti ágakról

Fehér Balázs Benő rendezése a Stúdió K-ban
Szabó Márton István: Betonszféra, Scolar kiadó, Budapest, 2022.
Steven Spielberg: A Fabelman család


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés