bezár
 

színház

2023. 01. 06.
A mosoly országa újra a Budapesti Operettszínházban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A mosoly országa újra a Budapesti Operettszínházban A mosoly országa január 13-tól újra látható a Budapesti Operettszínház Nagyszínpadán a világhírű brit operarendező, Stephen Medcalf rendezésében, parádés szereposztással – írta az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében a teátrum.  

Mint a közleményben felidézik, az operettirodalom operai igényességgel megkomponált gyöngyszeme 1929 óta hódítja meg dallamaival a nagyérdeműt, a korabeli sajtó Lehár Ferenc operettjéről azt írta, „a muzsika magával ragadja a közönséget, mert aki írta, meggyőződésből, hittel írta”.

Szkéné színház

Stephen Medcalf néhány éve már rendezte A mosoly országát a bajorországi Landestheatre Niederbayern színházban, a közlemény szerint úgy fogalmazott: „Ez az egyik kedvenc darabom, több mint egy operett vagy opera, ez egy nagyszerű zenés színházi darab. A legtöbb operett üzenete azt sugallja, hogy a szerelem valahogy utat tör magának, de A mosoly országának éppen az az üzenete, hogy ez nem biztos. Mindez pesszimistán hangzik, de egyben jelzi is, hogy önzetlenségre, toleranciára van szükségünk, és arra, hogy kompromisszumokat tudjunk kötni annak érdekében, hogy egy kapcsolat működni tudjon.”

A világhírű brit operarendező hozzátette, „A darabban két teljesen különböző világ jelenik meg, Bécsben a jin, Kínában a jang világa. Létezik egy nagyon nőies, sötét, bécsi érzelmes világ, és egy nagyon színes, racionális, kemény vonalú kínai világ. A fényekkel, formákkal, színekkel ezt a két különböző világot teremtjük meg a színpadon. Látni fogjuk, hogy Lizának mennyire nehéz megérkeznie ebbe a kínai világba, és fordítva, Szu-Csongnak is a bécsibe" – olvasható a közleményben.

 Az előadás látványvilágát Túri Erzsébet díszlettervező és Berzsenyi Kriszta jelmeztervező alkotta meg a rendező elképzelései szerint, az egyik különlegesség pedig egy több mint nyolc perces önálló koreográfia, a kínai szvit, amely a tánc nyelvén meséli el a történetet Bajári Levente koreográfiájában.

 Az előadás hármas szereposztással fut majd, igazi sztárparádéval. Szu-csong herceg szerepében Vadász Zsoltot, Homonnay Zsoltot és Ninh Duc Hoang Longot, Liza szerepében Fischl Mónikát, Bordás Barbarát és Kiss Dianát, Mi szerepében Szendy Szilvit, Széles Flórát és Bojtos Lucát, Hatfaludy Ferenc gróf szerepében pedig Laki Pétert, Dénes Viktort és Erdős Attilát láthatja a közönség – olvasható a közleményben.

 

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Fehér Balázs Benő rendezése a Stúdió K-ban
A Leenane szépe a B32 Galéria és Kultúrtérben, Kovács Lehel rendezésében

Más művészeti ágakról

A Prae körkérdése zeneszerzőkhöz: Zarándy Ákos válaszol
73. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál
Hegyi Balázs: Bárhol, magaddal, Képmás Kiadó, Prae Kiadó, Budapest, 2023


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés