bezár
 

zene

2023. 01. 20.
Devich Márton kapta idén a Lajtha László-díjat
A Lajtha László-emlékkoncerten adták át a díjat
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Bartók Rádió csatornaigazgatójának ítélték oda idén a Lajtha László-díjat. Devich Márton január 19-én, a Lajtha László-emlékkoncerten vehette át az elismerést Gyurkó Csillától, a zeneszerző örökösétől a Zeneakadémián. 

Immár hagyományosan koncerttel tisztelegtek Lajtha László zeneszerző és népzenekutató munkássága előtt a Liszt Ferenc Zeneakadémia Solti termében. A koncerten, amelyet a Bartók Rádió a zeneszerző halálának 60. évfordulója alkalmából rendezett, Oláh Vilmos és Igaz Andrea hegedűn, Nagy Enikő brácsán, Kiss-Domonkos Judit pedig gordonkán játszott. Az esten Lajtha László VII. és X. vonósnégyese hangzott el.

A koncert szünetében Gyurkó Csilla adta át a Lajtha László-díjat, amelyet idén Devich Márton vehetett át.

Devich Márton már újságíróként és szerkesztőként is nagyban segítette a Lajtha László-életmű és -örökség ápolását. Publikációkkal, rádióműsoros tartalmak kezdeményezésével, valamint a Lajtha-díj átadásának hagyományosan otthont adó Lajtha-emlékhangversenyek és más Lajtha-koncertek szervezésével.

A Prima Primissima díjas Bartók Rádió csatornaigazgatójaként és a Magyar Rádió Művészeti Együtteseinek ügyvezető igazgatójaként munkájával számos területen támogatja a magyar komolyzenei kultúra ápolását és népszerűsítését. Szívén viseli nagynevű zeneszerzőink, muzsikusaink emlékezetét és a fiatal tehetségek bemutatását, támogatását

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Scruton zenei írásainak magyar fordításáról
Bartók jazzre gyakorolt hatásának kutatásai
Iamyank lemezbemutató koncertje a pécsi Szabadkikötőben

Más művészeti ágakról

Gyurász Marianna: Már nem a mi völgyünk, Kalligram kiadó, 2022.
Simonyi Cecília kiállításmegnyitóval egybekötött bemutatója
Chad Stahelski: John Wick: 4. felvonás
Károlyi Csaba: Egy teljes év Jelenkor Kiadó, Budapest, 2022.


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés