bezár
 

film

2023. 02. 01.
Elindult a nevezés a 2023-as Magyar Mozgókép Fesztiválra
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Elindult a nevezés a 2023-as Magyar Mozgókép Fesztiválra Elindult a nevezés a 2023-as Magyar Mozgókép Fesztiválra, amelyet június 7. és 10. között Veszprémben, Balatonfüreden és Balatonalmádiban rendez meg közösen a Nemzeti Filmintézet és a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program.

A Magyar Mozgókép Fesztivál részeként sor kerül a Magyar Mozgókép Díjak átadására. A tavalyi évhez hasonlóan idén is több szakmai szervezet vesz részt az előzsűrizésben, ám idén két újdonsággal jelentkezik a fesztivál: a nemzetközi trendekhez igazodva egy öttagú zsűri dönt a filmek versenyén, illetve a díjak köre a Diákzsűri díjjal bővül. A 2023-as Magyar Mozgókép Fesztivál igazgatója Csáky Attila producer - közölte az MTI-vel kedden a Nemzeti Filmintézet.

prae.hu

Tájékoztatásuk szerint hét kategóriában - játékfilm, tévéfilm, egész estés dokumentumfilm, rövid dokumentumfilm, kisjátékfilm, animációs film és tévésorozat - várják a nevezéseket február 28. éjfélig. Egy alkotó több filmet is nevezhet, és minden olyan magyar mozgóképes alkotással részt lehet venni, amely állami támogatásból vagy független produkcióként jött létre, megfelel a kiírás feltételeinek és nem nevezték a 2022-es Magyar Mozgókép Díjakra.

A Magyar Mozgókép Díjakra azok az alkotások nevezhetők, melyek február 19. és február 28. között - a kategória sajátosságainak megfelelően - moziforgalmazásba, televíziós sugárzásba vagy streamingszolgáltató által vetítésre kerültek, vagy nemzetközi filmfesztiválon versenyben vagy meghívott alkotásként szerepeltek, vagy június 7. és 10. között a Magyar Mozgókép Fesztiválon debütálnak.

A nevezési lap és a feltételek teljes leírása a https://mozgokepfesztival.hu/hir/magyar-mozgokep-dij-2023 linken érhető el. A szakmai előzsűri február 28. és március 24. között választja ki a versenyben induló alkotásokat, és határozza meg, hogy a benevezett alkotások milyen kategóriákban versenyeznek. A Magyar Mozgókép Díjak előzsűri bizottságaiba a tagokat a Magyar Filmakadémia szekciói kategóriánként, továbbá a Nemzeti Filmintézet és a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa delegálják.

A díjakról idén öttagú szakmai zsűri dönt, a zsűri tagjainak névsorát a szervezők a jelöltek bejelentésekor fogják nyilvánosságra hozni. Amennyiben a kormányzati járványügyi intézkedések következtében a Magyar Mozgókép Fesztivál megszervezése akadályokba ütközne, úgy a szervezők fenntartják a jogot, hogy a Magyar Mozgókép Fesztivál és a Magyar Mozgókép Díjak átadása 2023-ban egy későbbi időpontban történjen, ám a nevezésre rendelkezésre álló időtartamot ebben az esetben sem hosszabbítják meg.

A szervezők fenntartják a jogot arra is, hogy azt a nevezési kategóriát, ahová ötnél kevesebb nevezés érkezik, a díjak elbírálásánál ne vegyék figyelembe - áll a közleményben.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Luke Korem és Simon Verhoeven Milli Vanilli – Az évszázad botránya című filmjeiről
Interjú Vermes Dorkával az Árni című első nagyjátékfilmjéről

Más művészeti ágakról

A Budapesti Fotófesztivál Női fókusz című kiállításáról
art&design

Keresztes Zoltán privát ikonjai mellé


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés