bezár
 

art&design

2010. 03. 09.
Pályázat: Vendégbarát múzeum
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Fesztiválok Évében március 30-ig pályázhatnak a hazai kulturális intézmények a Vendégbarát Múzeum Programra.
A Vendégbarát Múzeum programra azok az érvényes működési engedéllyel rendelkező muzeális intézmények pályázhatnak, amelyek az elmúlt két évben nem nyertek támogatást a Vendégbarát Múzeum Program keretén belül - közölte a Magyar Turizmus Zrt. kommunikációs irodája kedden az MTI-vel.

A muzeális intézmények három kategóriában versenyeznek egymással, a besorolást a 2008-as és a 2009-es látogatószám alapján a kiíró intézmények ellenőrzik. A határidőig beérkezett pályázatokat a Magyar Turizmus Zrt. és a pályázatot kiíró társszervezetek, az Önkormányzati Minisztérium Turisztikai Szakállamtitkárság, az Oktatási és Kulturális Minisztérium és a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal munkatársaiból álló előzsűri értékeli. A feltételeknek megfelelő pályázók közül a nagyközönség választja ki szavazataival a nyerteseket.

Az érdeklődők internetes játék keretében dönthetnek arról, hogy melyik intézmény érdemli ki a 2010 Vendégbarát Múzeuma címet. Az online szavazás április 9-én kezdődik a www.est.hu internetes portálon és május 2-án zárul le. Az ünnepélyes eredményhirdetést a Múzeumi Világnap alkalmából rendezett Múzeumok Majálisa rendezvényen május 15-én rendezik meg a Magyar Nemzeti Múzeumban.

A 2007-ben indult programra 2008-ban és 2009-ben mintegy 40 múzeum pályázott, amelyek közül 2008 óta a közönség választhatta ki a számára vendégbarát intézményeket. A Vendégbarát Múzeum program célja, hogy segítségével az elmúlt években történt látogatóbarát fejlesztések híre eljusson mind a belföldi, mind a külföldi potenciális vendégekhez.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

A nemzeti védőfelszerelés körülményeiről A nemzeti védőfelszerelés körülményeiről
Interjú Molnár Judit Lillával
art&design

Otthonka most Otthonka most
Urai Dorottya előszója Herbert Anikó aka Haniko kollázskötetéhez
art&design

Másfajta magyar vagyok, mióta elmentem Másfajta magyar vagyok, mióta elmentem
Interjú Ősz Gábor képzőművésszel a holland kortárs képzőművészeti életről, a műgyűjtőkről és a holland-magyar intézményi különbségekről
art&design

Művészeti oktatás és továbbtanulási kisokos Művészeti oktatás és továbbtanulási kisokos
Válaszok arra, hogy miért, hogyan, illetve hova tovább?

Más művészeti ágakról

Külföldön Sikeres Magyar Művészek

Mindig vonzódtam a művészetekben a szélsőségekhez Mindig vonzódtam a művészetekben a szélsőségekhez
Interjú Kis Róka Csaba festőművésszel szakmai sikerekről, külföldön szerzett tapasztalatokról és a pályakezdő művészek lehetőségeiről
Milan Kundera A lét elviselhetetlen könnyűsége
irodalom

Egy sokoldalú szerző társaságában Egy sokoldalú szerző társaságában
Újra volt irodalmi rendezvény a Kis Présházban
Galder Gaztelu-Urrutia: A platform


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés