bezár
 

art&design

2010. 03. 09.
Megmenekült a csődtől Annie Leibovitz
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Megállapodásra jutott egy befektetési céggel, így nem veszíti el világhírű felvételeinek szerzői jogát Annie Leibovitz fotóművész.
A súlyosan eladósodott fényképész a Los Angeles-i Colony Capital nevű céggel kötött egyezséget. "A megállapodás lehetővé teszi számomra, hogy folytassam a munkámat, és megőrizzem az archívumomat" - mondta a 60 éves Leibovitz a Financial Times (FT) című brit napilapnak.

Az FT szerint a világhírű fotográfus átfogó hitelhez jutott a Colony Capitaltól, amely a megállapodás értelmében Leibovitz egyedüli hitelezője lesz. A híresség oly mértékben eladósodott, hogy félő volt, elveszíti közel 100 ezer felvételének és csaknem 1 millió negatívjának szerzői jogát.

Annie Leibovitz a hetvenes évek óta hírességek százait fotózta, a kamerája előtt álló ismert emberek listáján John Lennon, II. Erzsébet brit királynő, a terhes Demi Moore, legutóbb pedig az Obama család is szerepelt.

A fényképész korábban az Art Capital nevű hitelezőtől vett fel rövid távú kölcsönt, hogy törlessze 24 millió dolláros adósságát. Képei mellett három New York-i ingatlanát is fedezetül kínálta. A fotós képeinek értékét korábban 40 millió dollárra becsülték, és házait is hasonló összegre tartották.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

A nemzeti védőfelszerelés körülményeiről A nemzeti védőfelszerelés körülményeiről
Interjú Molnár Judit Lillával
art&design

Művészek a járvány idején#3 Művészek a járvány idején#3
Interjú Bartha Ágnessel a kialakult helyzetről, otthonmaradásról, és tervezett munkákról
art&design

Apokrif jelenlét Apokrif jelenlét
Tillmann Ármin megnyitó szövege Minyó Szert Károly kiállításához
art&design

Sokan kérdezik tőlem: te mindenhol ott vagy? Sokan kérdezik tőlem: te mindenhol ott vagy?
Interjú Bence Bettinával, pályakezdő művészetelmélet hallgatóval a tevékenységeiről, és a kortárs képzőművészeti közegről

Más művészeti ágakról

Interjú Ladányi Andreával magyarországi és külföldi tapasztalatairól, lehetőségeiről
Az Eötvös Péter Alapítvány további három évre nyert támogatást nemzetközi mentorprogramja folytatására. A 2021-es kiírás már elérhető az alapítvány honlapjáról
színház

Színház a koronav közepén (2) Színház a koronav közepén (2)
Szkéné-Picaro, Napszínház, Mándy Ildikó Társulata*


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés