bezár
 

art&design

2010. 04. 12.
Mesebeli marionettek a szabadban
A Balllon csoport a WAMP Hónap Designere áprilisban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A WAMP Budapest egyik legbájosabb ékszerdoboz-showroomjának tervezőit tüntette ki a WAMP Hónap Designere Díjjal, akik kiemelt standon szerepelnek majd az április 18-i, szabadtéri rendezvényen. A design vásár munkáját ettől a hónaptól külső szakmai zsűri is segíti.
A WAMP áprilisban a Balllon csoportot tüntette ki a WAMP Hónap Designere Díjjal. A tervezőcsapat tagjai: Karattur Katalin (karattur - táskák), Sánta Eszter (santa - ruhák), Marosi Kriszta (Psycat – ruhák, kiegészítők), Horváth Anikó (werebortega - cipők), Korényi Mariann (maan – kötött öltözékek). A művészek az idei első szabadtéri WAMP kiemelt standján várják az érdeklődőket.
Ballon csoport
A magyar iparművészek középgenerációjának tagjaiból és tapasztalt fiatal designerekből álló csoport 2007 őszén alakult. A WAMP inspiratív közege jó terepet szolgáltat a tervezi együttműködések kialakulásának, hiszen a Balllon is részben a vásáron kötött kapcsolatok mentén szerveződött. Az egyenként és csoportban is jelentős szakmai sikereket elkönyvelő tervezők (Moholy Nagy ösztöndíj, Kozma Lajos ösztöndíj, Ferenczy Noémi Díj, Reneszánsz Év) egyedülálló példája a hazai iparművészeti hagyomány és kortárs divattervezési tendenciák sikeres ötvözésének.

A változatos tervezői egyéniségek és alkotói folyamatok ütköztetésével mára az egyik legkülönlegesebb alkotói műhely alakult ki, amely a trendek fölött álló stílust teremtett. Munkáik az Újlipótvárosban található Balllon Bemutatóterem és Galériában láthatók. Az öt designer egy olyan otthonos teret álmodott meg a Visegrádi utcában, ahol akár egy teljes ruhatárat össze lehet állítani a különleges ruhadaraboktól a cipőkön és táskákon át a kiegészítőkig. A csoport egyik legfontosabb elve a vendégekkel fenntartott közvetlen kapcsolat, melynek során személyre szabott elképzeléseikkel állítják össze vendégeik öltözékét.
Ballon csoport
WAMP szakmai zsűri

Áprilistól a WAMP tervezőinek egységesen magas színvonalú megjelenését egy külső szakmai zsűri is segíti. Az 5 fős szakmai zsűri, kreatív, üzleti és szakmai szempontok figyelembevételével szelektálja a meglévő tervezőket és az újonnan jelentkező tagokat, illetve havonta kijelöli a Hónap Designerét, aki elismerése mellett kiemelt bemutatkozási lehetőséget kap a design vásáron, munkái a WAMP kreatív kommunikációjának fókuszában állnak.

A fél éves időtartamra kinevezett zsűri elsőként a májusi hónap designerét választja majd meg. Tagjai a következők: László Krisztina (Marie Claire főszerkesztő), Martinkó József (Design- és építészeti szakújságíró, az Octogon online főszerkesztője), Püspök Balázs (MOME Formatervező Tanszék - tanársegéd), Winkler Nóra (műsorvezető - Kultúrház), Mosshammer Kinga (WAMP kreatív igazgató)

WAMP Hónap Designere Díj

A WAMP minden hónapban kiosztja a Hónap Designere Díjat. A Hónap Designere erős vizuális megjelenésével, dinamikusan fejlődő tervezői koncepciójával és minőségi etalonként való szereplésével érdemelheti ki az elismerést. Egy olyan tervező vagy márka nyerheti el a megtiszteltetést, amelyik erős vizuális bázissal, kialakult, jól reprezentálható arculattal rendelkezik. Ilyenformán egyrészt inspirációként szolgálhat a feltörekvő hazai designerek számára, másrészt pedig sikerrel népszerűsítheti a fiatal magyar tervezőket.
Ballon csoport
WAMP a Design Vásár, 2010. április 18. - Erzsébet tér
A WAMP hírleveléből az április 18-ai designvásár részletes programjáról is tájékozódhat.
Feliratkozás a hírlevélre: wamp@wamp.hu
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

art&design

Otthonka most Otthonka most
Urai Dorottya előszója Herbert Anikó aka Haniko kollázskötetéhez
art&design

Művészek a járvány idején#2 Művészek a járvány idején#2
Interjú Koller Margittal a kialakult helyzetről, otthonmaradásról és tervezett munkákról
art&design

Budapest belvárosa beköltözött a Millenárisra Budapest belvárosa beköltözött a Millenárisra
Séta az Art and Antique Régiség és Kortárs Művészeti Vásáron

Más művészeti ágakról

színház

Karantén-Szentivánéj: korlátozott pezsgés és szerepkavalkád Karantén-Szentivánéj: korlátozott pezsgés és szerepkavalkád
Shakespeare Szentivánéji álma a londoni Bridge Theatre előadásában és a National Theatre közvetítésében
Milan Kundera A lét elviselhetetlen könnyűsége
Judd Apatow: Staten Island királya
Interjú Bakos Barbara illusztrátorral, animátorral nemzetközi lehetőségekről, ügynökségi munkáról, gyerekirodalomról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés