bezár
 

art&design

2010. 04. 16.
Öngyilkos szobrok az Empire State Buildingen
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Segélyhívások tucatjai futottak be a New York-i rendőrséghez, mivel az Empire State Building párkányain elhelyezett szobrokat sokan öngyilkosságra készülő embereknek vélték.
A New York Post című helyi lap beszámolója szerint a rendőrök kivonultak a híres felhőkarcolóhoz, ahol megállapították, hogy Antony Gormley brit művész öntöttvas szobrai tévesztették meg a járókelőket.

Az Event Horizons elnevezésű művészeti program keretében összesen 31 emberalakot helyeztek a város leghíresebb épületeinek tetején és ablakpárkányain, köztük a 380 méter magas Empire State Buildingen.

Néggyel a földön találkozhatnak a járókelők az 5. és a Madison sugárúton, illetve más különösen forgalmas helyeken. A vas és üvegszál keverékéből alkotott szobrok, amelyek modellje maga a művész volt, kísértetiesen emlékeztethetnek éppen leugrásra készülő öngyilkosjelöltekre.

Bár a hatóságokat korábban értesítették a "projektről", az egyik rendőr dühítőnek nevezte az esetet. "Elpazaroljuk a munkaerőt. Egyébként sincs elég rendőr, arra meg pláne nincs, hogy olyan telefonhívásokra reagáljunk, amelyek öngyilkosságot elkövető szobrokról szólnak" - fakadt ki.

A telefonálók aggodalma mindazonáltal egyáltalán nem volt alaptalan, hiszen az Empire State Building 1931-es megnyitása óta összesen harmincnégy ember vetett véget életének úgy, hogy a mélybe vetette magát az épület 86. emeletén lévő kilátóról.

Legutóbb március harmincadikán lett így öngyilkos egy egyetemista.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Au revoir, Au Revoir! Au revoir, Au Revoir!
Véget ért a fotókiállítás a BTM Vármúzeumában
art&design

Párhuzamos paradigmák Párhuzamos paradigmák
Balra át, jobbra át - Művészeti és politikai radikalizmus a Kádár-korban // Az Orfeo és az Inconnu csoport, Centrális Galéria - Blinken OSA Archívum
art&design

Sziszifuszi munka, avagy a vonal a biztos pont Sziszifuszi munka, avagy a vonal a biztos pont
Pólya Zsombor Vonalkázás című munkájáról
art&design

Ne legyen diszkrét Ne legyen diszkrét
Bob Dylan: „Életem az utca, ahol járok" / Reök-palota, Szeged

Más művészeti ágakról

Két Bohémélet rendezés az Operában
irodalom

Boldogulós békeidők Boldogulós békeidők
Gion Nándor: Rózsaméz, Magvető, 2019
NKS + FDM Crew, StreetROYAL – Instant-Fogas Komplexum, december 14.


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés