bezár
 

art&design

2010. 09. 24.
Újra Kép a falon a Kertész29-ben
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A 2008 nyarán útjára indult festőművészeti honlap alkotói idén júliusban léptek először együtt a nagyérdemű elé, amikor közös kiállításon 10 festőművész mutatta be alkotásait és képviselte a többezres közösséget. A Kertész29 Galériában rendezett kiállítás megnyitóját hatalmas érdeklődés övezte és több mint 150 vendég jelent meg.
Mind a nagyközönség, mind a média érdeklődése, valamint a honlapon közösséget alkotó művészek igénye egyértelműsítette a szervezőkben, hogy a folytatás nem maradhat el. Az első kiállításon festőművészként is résztvevő Fülöp Miklós, ezúttal csak a szervezői feladatokat látja el:
- Várakozásainkon felüli volt az érdeklődés, ami az első kiállítást övezte, pedig volt néhány sokat próbált festőművész is köztünk. Igazából gondolkodni sem kellett a dolgon, egyértelmű volt, hogy tovább ütjük a vasat, hiszen olyan ritka manapság, hogy kortárs művészek sikeréről számolhatunk be. Az elképzeléseink szerint fél évenkénti, őszi-tavaszi ciklusban rendeznénk meg az immáron sorozattá bővülő Kép a falon kiállítást - mondta az ötletgazda.
Papp Norbert munkája
Az elhatározást tett követte, már csak a kiállító csapat összeválogatása volt hátra, akik a honlapon megtalálható több mint 900 művész közül kerültek ki. Természetesen, cél volt, hogy kiváló művészek, változatos munkái kerüljenek a falakra. Októberben a Kép a falon második kiállításán az alábbi alkotók festményeit tekinthetik meg az érdeklődők: Belánszky-Demkó Beáta, Boros Andrea, Csorba Anikó, Kósa Csaba, Nagy Lajos, Nimcsevity Anna, Papp Norbert, Suhaj Zoltán, Szigeti Márta, Zerényi László.
Zerényi László munkája
A kiállításnak ezúttal is a Kerész29 Galéria ad otthon, hiszen a kiállítóhely vezetői és a kiállítás szervezői is hosszú távú együttműködést terveznek. A működőképes koncepció minden szereplő – a kiállító művészek, a galéria és a weboldal – előnyére válik, de persze a legnagyobb nyertesek azok lesznek, akik élőben is megtekintik a nem mindennapi kiállítást.

A Kép a falon kiállítás-sorozat őszi tárlatát 2010. október 2-án 18 órai kezdettel Herczeg Zoltán divattervező nyitja meg. A kiállítás október 16-ig tekinthető meg a Kertész utca 29. alatt található galériában.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- Áfra János --


További írások a rovatból

art&design

Egy festmény keretére, avagy a varázsló kertje Egy festmény keretére, avagy a varázsló kertje
Slavko Matković: Kerék, a Bosch+Bosch csoport festője*
art&design

Sziszifuszi munka, avagy a vonal a biztos pont Sziszifuszi munka, avagy a vonal a biztos pont
Pólya Zsombor Vonalkázás című munkájáról
art&design

Be szabad jönni? Be szabad jönni?
POSZTADOKKAPOKALIPTIKUS - Mécs Miklós, Mécs Miklós, Mécs Miklós és Mécs Miklós (+ Fischer Judit és a Sz.A.F.) kiállítása / Trafó Galéria
art&design

Velünk élő hagyományok Velünk élő hagyományok
Korniss Péter Változások című kiállítása Kolozsváron

Más művészeti ágakról

irodalom

Nemiség, zsidóság, gyermekélet és irodalom – zenés, dalos recepttel Nemiség, zsidóság, gyermekélet és irodalom – zenés, dalos recepttel
A Magvető Kiadó főszerkesztője sütött-nőzött hanuka előtt a Csányi5 Vendégkönyv sorozatában
irodalom

Közép-európai kapcsolataink Közép-európai kapcsolataink
A Helikon Irodalomtudományi Szemle 2019/3-as számának bemutatója
irodalom

Fantomsorsok Fantomsorsok
Bjarte Breiteig: Fantomfájások, Noran Libro, 2019


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés