bezár
 

art&design

2010. 10. 01.
Rövidül a British Múzeum nyitva tartása
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A brit kormány által tervezett költségvetési lefaragások miatt januártól rövidül a világhírű londoni British Múzeum nyitva tartása.
Az intézmény csütörtökön és pénteken a megszokott 17 óra 30 perc helyett 20 óra 30 percig várta a látogatókat, a megszorítások miatt azonban az érdeklődőknek a jövőben be kell érniük pusztán a pénteki "késő esti műszakkal".

A spórolás a személyzetet is érinti, a múzeum állománya egyelőre nem bővülhet újabb dolgozókkal. A megtakarításoknak igyekeznek érvényt szerezni a dolgozók telefon- és a Blackberry-használatának korlátozásával is.

A British Múzeum amióta csak 1753-ban megnyitotta kapuit, ingyenesen látogatható, ugyanez igaz a Nemzeti Galériára, valamint a Tate Galériára is. Az intézmények csak időszaki kiállításaikra szednek belépőt.

Neil McGregor, a British Múzeum igazgatója arról tájékoztatta a kormányt, hogy a nyitva tartás megváltoztatása mellett vizsgálták az ingyenesség gyakorlatának átalakítását is. Ez végül a heves tiltakozások miatt lekerült a napirendről.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Egy festmény keretére, avagy a varázsló kertje Egy festmény keretére, avagy a varázsló kertje
Slavko Matković: Kerék, a Bosch+Bosch csoport festője*
art&design

Ne legyen diszkrét Ne legyen diszkrét
Bob Dylan: „Életem az utca, ahol járok" / Reök-palota, Szeged
art&design

Velünk élő hagyományok Velünk élő hagyományok
Korniss Péter Változások című kiállítása Kolozsváron
A Phaeton tündöklése és bukása

Más művészeti ágakról

Beszélgetés Enyedi Ildikóval a januári Hadik Brunch-on
irodalom

Közép-európai kapcsolataink Közép-európai kapcsolataink
A Helikon Irodalomtudományi Szemle 2019/3-as számának bemutatója
Interjú Nyáry Lucával


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés