bezár
 

irodalom

2011. 02. 28.
Negyedmilliárdos zárolás az OSZK-nál
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az Országos Széchényi Könyvtár (OSZK) teljes költségvetésének több mint 10 százalékát érinti a stabilitási alap létrehozása érdekében elrendelt kormányzati zárolás, ez 250 millió forintot jelent - tájékoztatta az intézmény hétfőn az MTI-t.
A közlemény szerint a jelenlegi helyzetben a nemzeti könyvtár az idei évre tervezett beruházások elhalasztására és az üzemeltetési költségek optimalizálására kényszerül.

Az OSZK hangsúlyozta: a kulturális ágazatot sújtó, február közepén elrendelt zárolás ellenére a jövőben sem csökkentik szolgáltatásaik színvonalát, ehelyett a könyvtár úgy szervezi át működését, hogy ebből az olvasók semmit ne érezzenek meg, illetve folyamatosan készíti elő idei évre tervezett kiállításait is.

Sajó Andrea, az intézmény főigazgatója közölte: az intézmény legfőbb értéke szakmaisága, amelyet minden körülmények között megóv.

"A könyvtár jelenleg nem tervez leépítést, különös tekintettel arra, hogy Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter múlt csütörtökön újságíróknak a Parlamentben azt mondta: a 250 milliárd forintos stabilitási alap nem okozhat elbocsátást a közszférában, annak alapvetően nem ez a célja" - idézte a kommüniké Sajó Andreát.

Az Országos Széchényi Könyvtár ebben a helyzetben arra kéri olvasóit, hogy adójuk 1 százalékával járuljanak hozzá "írott nemzeti kulturális kincseink további magas színvonalú gyarapításához".

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

irodalom

Kabaiak a horizonton Kabaiak a horizonton
A Kabai fivérek kötetbemutatója a Kis Présházban
irodalom

A 91. Ünnepi Könyvhét prospektusa A 91. Ünnepi Könyvhét prospektusa
Digitális Könyvhéthez digitális prospektus
irodalom

Sátoros ünnep Vasban Sátoros ünnep Vasban
Élmény. Beszámoló. 2020. augusztus 21-22.

Más művészeti ágakról

Interjú Hód Adrienn koreográfussal táncosok lehetőségeiről, egyéni utakról és koprodukciókról
Az első Veszprém-Balaton Filmpiknikről
Háttérinterjú Deák Dániellel nemzetköziségről, a fesztiválok és pitchfórumok szerepéről, valamint gondolat és forma viszonyáról
Fókuszban a női filmek és alkotók


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés