bezár
 

art&design

2011. 09. 01.
Látogatható lesz a várdai Szász-kúria
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Szeptember másodikától mindenki számára látogatható lesz a várdai Szász-kúria, ahol élete utolsó évtizedében élt és dolgozott Szász Endre világhírű festőművész.
Özvegye és hagyatékának kezelője, Szászné Hajdú Katalin előzetes bejelentkezés alapján - belépődíj ellenében - fogadja az érdeklődőket, akiknek a 2003-ban elhunyt Szász Endre életművéből mutat be válogatást és tárlatlátogatást szervez - közölte Várda polgármestere az MTI-vel.

Elsőként a várdaiak kaptak meghívást péntekre a kúriába - újságolta Varga András, hozzátéve: örömmel fogadták az invitálást, hiszen ezzel régi vágya teljesült az egykor a kúriában dolgozó, ott tanuló, vagy éppen szabadidejét az ifjúsági klubban töltő helybelieknek.

"Én magam is ott jártam iskolába" - idézte fel a polgármester, megjegyezve: jó lesz újra látni a régi kedves helyeket, megnézni a változásokat.

Korábban az iskola mellett a kúriában volt a kultúrház, a de egy időben a helyi tanácsnak is otthont adott az épület. Szász Endre és felesége 1992-ben költözött be a kúriába, amelyet előtte két éven át újítottak fel.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Au revoir, Au Revoir! Au revoir, Au Revoir!
Véget ért a fotókiállítás a BTM Vármúzeumában
art&design

Szörnyek, emberi ruhában Szörnyek, emberi ruhában
A Bestiárium című kiállításról a Rugógyár Galériában
Interjú Tero Kuitunen tervezővel, a Wild at Heart című kiállítás kurátorával
art&design

Velünk élő hagyományok Velünk élő hagyományok
Korniss Péter Változások című kiállítása Kolozsváron

Más művészeti ágakról

Interjú Vági Bencével az újcirkusz formáiról, az alkotóművészek sokszínűségéről, a fiatalok lehetőségeiről
Beszélgetés Enyedi Ildikóval a januári Hadik Brunch-on
Gautier Capuçon és Yuja Wang a Zeneakadémián


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés