bezár
 

film

2011. 09. 23.
Szőts-konferencia, Animal Kingdom és Martha Marcy May Marlene - péntek a CineFesten
Jameson CineFest - Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál, 2011. szeptember 17-25.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Szőts-konferencia, Animal Kingdom és Martha Marcy May Marlene - péntek a CineFesten Két Sundance-nyertes film, az egyik egy hónappal az amerikai premier előtt, Oscar-gyanús alakítással: Pénteken sem fogunak unatkozni az ide látogatók a Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválon.
Az ausztrál David Michôd rendezte Animal Kingdom különleges bűnügyi dráma, melyben egy gengsztercsalád széthullását követhetjük nyomon. A film díjak tucatjait (többek között a Grand Jury Prize-t  a Sundanceen), Oscar- és Golden Globe-jelölést tudhat maga mögött. A főszerepben Guy Pearce. Az Animal Kingdom péntek délután négy órától látható a mikolci Művészetek Házában az Uránia teremben.

<iframe width="420" height="243" src="http://www.youtube.com/embed/R5BsYRmMfus" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

A legjobb rendezés díját nyerte a Sundance-en Sean Durkin a Martha Marcy May Marlenéért. A filmet, amely Cannes-ban az Un certain regard szekcióban szerepelt, pénteken hattól a magyar közönség előbb láthatja, mint az amerikai - az ottani bemutató csak október 21-én lesz. A mesterien felépített lélektani thriller főszereplői Elizabeth Olsen, az Olsen-ikrek tehetséges húga, aki sokak szerint Oscar-esélyes alakítást nyújt a filmben, továbbá Christopher Abbot és Hugh Dancy.

<iframe width="420" height="243" src="http://www.youtube.com/embed/0_k3wCsOgqk" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Az amerikai indie-vonal mellett nem feledkeznek meg a Jameson CineFesten a magyar filmművészetről sem: a PORT.hu CineClassics egésznapos Szőts István-emlékkonferenciája délelőtt tíztől a 70 éve készült első magyar világsiker, az Emberek a havason előtt tiszteleg (a film 1942-ben Velencében művészeti fődíjat nyert), továbbá - többek között Török Ferenc, Szőtsné Gyenes Mária és Szőts egykori bécsi munkatársa, Thomas Horvath részvételével - a Röpirat a magyar filmművészet ügyében aktualitását elemzi - a filmszakma mostani átalakulása apropóján.

www.cinefest.hu
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- Forgács Nóra Kinga --


További írások a rovatból

Kocsis Ágnes: Éden
Fanny és Alexander – Gondolatok a filmbéli Ekdahl-lakásról
Steve Lightfoot: Ne higgy a szemének!
Magyar rövidfilmek a 9. Friss Hús Budapesti Nemzetközi Rövidfilmfesztiválon

Más művészeti ágakról

színház

Mindig bennem volt a játék szeretete Mindig bennem volt a játék szeretete
Interjú Szabó K. Istvánnal marosvásárhelyi tanulmányairól, külföldön szerzett rendezői tapasztalatairól és további terveiről
irodalom

A háború reprezentálhatatlansága a nagyepikában A háború reprezentálhatatlansága a nagyepikában
Mészöly és a háború, Kisoroszi, 2021. július 3.
irodalom

Termőtestek Termőtestek
Sepsi László regényrészlete a Prae spekulatív fikció témájú számából
színház

Kinek szól a taps? Kinek szól a taps?
III. Richárd Gyulán


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés