bezár
 

art&design

2011. 12. 29.
Hétmilliárd emberi agy, nagyjából - feLugossy László retrospektív
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Sárospatakon élő feLugossy László sokoldalú, kreatív életművét nem lehet egymástól elkülönülő korszakokra bontani, inkább csak újra- és újra felbukkanó motívumok köré csoportosíthatjuk munkáit. 2012. január 21-én az ő munkáiból nyit retrospektív kiállítást a Modem.
A kelet-európai underground tipikus képviselője, a hagyományos műfaji kereteket átszakító művészeti kísérletein belül hangköltemények, nyers-hús-kompozíciók, happeningek, performanszok, ready made-k, objektek, environmentek is jelzik sokrétűségét.

Stílusában a pop art direkt tárgykultusza gyakran keveredik a grafittik szókimondó szexuális jelképrendszerével. A jellegzetesen földközeli paraszti és kispolgári világ, a kiürült folklór és a másodosztályú modernizmus keveredéséből egy sajátos, asszociációkban gazdag univerzumot épít fel. A képzőművészet mellett irodalommal, filmmel és zenével is foglalkozik. Alapítója az A. E. Bizottság zenekarnak és a szentendrei Vajda Lajos Stúdiónak. A kiállítás a következő szekciókból áll majd össze: „prológus”; „háztáji”;  „az út”; „kísérlet”; „boldog világvége”.
nyomtat

Szerzők

-- Áfra János --


További írások a rovatból

Takáts Márton Tűnő időm nyomában című kiállításáról
Néma Júlia kerámiái kapcsán
Látogatás a budapesti Vasarely Múzeumban

Más művészeti ágakról

gyerek

Október 7-én és 8-án színes programok a múzeumban
irodalom

Tompa Andrea: Sokszor nem halunk meg, Jelenkor, Budapest, 2023
A Grecsó fivérek estje
Beszámoló a 19. CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválról (szeptember 7-9.)


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés