bezár
 

film

2012. 01. 09.
Január 19-étől a mozikban az East Side Stories
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Január 19-étől a mozikban az East Side Stories Január 19-én a Vertigo Média forgalmazásában a magyar mozikba kerül a Hajónapló sorozat négy epizódját magába foglaló magyar szkeccsfilm, az East Side Stories. (Kép: Bodzsár Márk - The Other Side)
A Hajónapló sorozat négy epizódja egy szkeccsfilmmé összefűzve mutatja be a kelet-európai valóságot. Az East Side Stories-t az epizódokat átkötő szöveg és a zenei keret teszi egységessé, történeteit pedig olyan neves kortárs írók jegyzik, mint Tar Sándor és Spiró György.
Bollók Csaba - The Sunny Side

Bollók Csaba (The Sunny Side) története hőseinek, deus ex machina megadatik, hogy három korban is megszülethetnek. A mű a századelő, a „virágzó szocializmus” és az új világ korában meséli el Gavro és Gina szerelmi történetét, amelynek tétje a személyes boldogság lehetősége, vagy lehetetlensége a folyamatosan háborúk tépázta balkáni régióban. Török Ferenc (The Flip Side) történetében egy idős hölgy régi tárcsás telefonkészülékét adja le a postahivatalban, s ez a szimbolikus aktus kerül ütköztetésre a mobiltelefonáló fiatalok életvitelével. Bodzsár Márk (The Other Side) munkájában egy mindent rendszerszemlélettel és versenynek tekintő negyvenéves menedzser elkezd uszodába járni, hogy kordában tartsa súlyát. Úszásai során találkozik egy fiatalemberrel, akiről kiderül, hogy az ő cégénél dolgozik. Hajdu Szabolcs (The Wild Side) története egy tíz éve Romániából érkező, és itt családot alapító férfi életéről szól, aki az „ígéret földje” helyett egy kilátástalan életet talált Magyarországon. Munkája nincs, menedéke az alkohol, és az apa önpusztító hanyatlásán osztozik a család is.
Hajdu Szabolcs - The Wild Side

Az East Side Stories-t beválogatták az „A” kategóriás Kairói Nemzetközi Filmfesztivál programjába, Bacskó Tünde pedig elnyerte a legjobb színésznőnek járó díjat a 42. Magyar Filmszemlén. A szkeccsfilm rendezői a fiatal magyar film tehetséges és ismert alkotói, akik olyan sikerfilmeket rendeztek, mint az Iszka utazása (Bollók Csaba), a Moszkva tér, a Szezon (Török Ferenc), a Fehér tenyér és a Bibliothéque Pascal (Hajdu Szabolcs).


nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- Forgács Nóra Kinga --


További írások a rovatból

Bakony Alexa: Tobi színei
Kocsis Ágnes: Éden
Nagy Viktor Oszkár: Becsúszó szerelem

Más művészeti ágakról

színház

Lépjünk ki a babaházból! Lépjünk ki a babaházból!
Kartonpapa a Szkénében
színház

A színházi nevelés felelőssége A színházi nevelés felelőssége
Ahogy teccik a Gyulai Shakespeare Fesztiválon
színház

Kinek szól a taps? Kinek szól a taps?
III. Richárd Gyulán


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés