bezár
 

gyerek

2018. 04. 07.
Dániel András meséje a Budapest Bábszínházban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Dániel András meséje a Budapest Bábszínházban Mit keresett Jakab az ágy alatt? címmel tart bemutatót a Budapest Bábszínház; a Dániel András meséjéből készült interaktív előadás április 18-i premierjét a Budapesti Tavaszi Fesztivál (BTF) keretében láthatja a közönség.

A színház két éve a Kabaré, az előző évadban pedig a Holle anyó bemutatóját tartotta a Budapest Bábszínház a BTF keretében.

Mint írják, az idei produkció, a népszerű Dániel András-meséből fiatal alkotócsapattal készülő előadás különlegességét az interaktivitás adja, ugyanis a játékban végig számítanak a kisiskolás nézők közreműködésére. Az Ország Lili Stúdióban látható produkció rendezője Szenteczki Zita, dramaturgja Kautzky-Dallos Máté. A bábokat Horváth Márk, a díszletet Rumi Zsófia tervezte, az előadás zeneszerzője Tarr Bernadett.

A Budapest Bábszínház társulata április 23. és május 6. között Kínában turnézik. A Kodály-év keretében, a Pekingi Magyar Kulturális Intézet szervezésében a távol-keleti ország három városában, Sanghajban, Pekingben és Senjangban látható a Háry János. Szőnyi Kató rendezését új szereposztásban, felfrissítve, de a tradicionális folklórból táplálkozó, Koós Iván és Bródy Vera által megálmodott látványvilágot megtartva tűzte műsorra a színház az idei évadban.

A színház egy másik produkciója is utazik: a Tíz emelet boldogság a kecskeméti Ciróka Bábszínházba kapott meghívást.

Andrássy úti színháztermek nem maradnak üresen erre az időszakra, a BÁBU Fesztivált követően ismét vendégeket fogadnak. A szombathelyi Mesebolt Bábszínház Az elvarázsolt testvérek, a debreceni Vojtina Bábszínház a Szerencsés János, avagy az ördög három aranyhajszála, a kecskeméti Ciróka Bábszínház a Rigócsőr király című előadásait játssza. Fabók Mancsi Bábszínházából három produkció látható: Vitéz László és Vas Juliska, valamint A székely menyecske meg az ördög történetét ismerheti meg a közönség, a felnőttek pedig a Kapós Böskét láthatják.

Ebben a hónapban is lesz Esti mese: az április 6-án látható A csomótündér Gimesi Dóra meséjéből készült, témája a válás. A Bábszínház 7x keretében pedig az egyik legnehezebb technikába, a bunrakuba kaphatnak betekintést az érdeklődők április 21-én.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

Dean DeBlois: Így neveld a sárkányodat 3.
gyerek

Te hogyan folytatnád? - Szobor Te hogyan folytatnád? - Szobor
Németh Eszter része
Beszélgetés Békés Rozival – Margittai Zsuzsa interjúsorozata kortárs magyar gyerekkönyv-illusztrátorokkal

Más művészeti ágakról

Külföldön Sikeres Magyar Művészek

Nemzetközi irodalmi díjak
Külföldön Sikeres Magyar Művészek

Nemzetközi építészeti díjak
69. Berlinale, 2019. február 7–17.


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés