bezár
 

zene

2018. 06. 26.
Indie rock a Szigeten
A program rövid bemutatása
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
Indie rock a Szigeten A 2018-as Sziget Fesztivál lineupja sokaknak panaszra, másoknak pedig örömre ad okot, azt viszont semmiképp nem mondhatjuk, hogy szokványos lenne. Már csak az a kérdés, hogy mi motiválhatta a szervezőket a változtatásra: vajon tényleg indie fesztivál lesz a Szigetből, vagy ezek az előadók csak jókor voltak jó helyen?

Bár a headlinerek közt az Arctic Monkeys és a Gorillaz mellet Shawn Mendes és Kendrick Lamar neve is szerepel, viszont a kisebb fellépők között már erősen az indie és az alternatív rock vonal dominál. Fellép az izlandi Kaleo, az angol Nothing But Thieves, sőt, a pszichedelikus rock kedvelői nagy örömére a King Gizzard & The Lizard Wizard is.

A nyugodtabb, lassabb zenék sem maradhatnak ki a repertoárból: eljön a melankolikus számairól ismert ambient pop együttes, a Cigarettes After Sex és az angol Chelou, aki októberben már adott egy budapesti koncertet az A38-on. Természetesen a Szigeten idén is mindenki megtalálhatja az ízlésének megfelelő zenét, az indie együttesek mellet más stílusok képviselői is megjelennek a fesztiválon, mint például Lana Del Rey, Aurora, Kygo, vagy Dua Lipa. 

Fran Palermo - Fotó: Balogh Franciska

A magyarok közül a már szinte klasszikusnak számító Kistehén, 30Y, és Kiscsillag mellett ebben az évben is meghallgathatjuk a jungle rockot játszó Fran Palermot, a Blahalouisianat, valamint a korábbi Sziget-himnuszokról híres Ivan & the Parazolt és Punnany Massifot is. A fesztiválon idén szintén fellép a Bohemian Betyars, az Anima Sound System, a Vad Fruttik, a Halott Pénz és a Hiperkarma.

Persze idén sem csak a zenén lesz a hangsúly; a Sziget mindig nagy figyelmet fordított a kulturális, valamint művészeti programokra is. Ezek helyszíne idén az Artzone lesz, ahol a művészeti iskolákon kívül különböző magyar designerek, illusztrátorok, környezetvédők és színészek tartanak majd workshopokat. 

nyomtat

Szerzők

-- Balogh Franciska --


További írások a rovatból

A Pécsi Jazz Napok négy koncertjéről
Jakob Bro and Joe Lovano: „Once Around The Room” koncertje a Müpában, 2023. október 26.
„Határtalan Design”/ Design Without Borders a FUGÁban

Más művészeti ágakról

Dev Patel: A Majomember
irodalom

A Jelenkor Kiadó új költészeti kiadványainak bemutatója
Csáki László: Kék Pelikan


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés