bezár
 

zene

2018. 06. 26.
Indie rock a Szigeten
A program rövid bemutatása
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Indie rock a Szigeten A 2018-as Sziget Fesztivál lineupja sokaknak panaszra, másoknak pedig örömre ad okot, azt viszont semmiképp nem mondhatjuk, hogy szokványos lenne. Már csak az a kérdés, hogy mi motiválhatta a szervezőket a változtatásra: vajon tényleg indie fesztivál lesz a Szigetből, vagy ezek az előadók csak jókor voltak jó helyen?

Bár a headlinerek közt az Arctic Monkeys és a Gorillaz mellet Shawn Mendes és Kendrick Lamar neve is szerepel, viszont a kisebb fellépők között már erősen az indie és az alternatív rock vonal dominál. Fellép az izlandi Kaleo, az angol Nothing But Thieves, sőt, a pszichedelikus rock kedvelői nagy örömére a King Gizzard & The Lizard Wizard is.

Klasszikus kedvencek 2018.

A nyugodtabb, lassabb zenék sem maradhatnak ki a repertoárból: eljön a melankolikus számairól ismert ambient pop együttes, a Cigarettes After Sex és az angol Chelou, aki októberben már adott egy budapesti koncertet az A38-on. Természetesen a Szigeten idén is mindenki megtalálhatja az ízlésének megfelelő zenét, az indie együttesek mellet más stílusok képviselői is megjelennek a fesztiválon, mint például Lana Del Rey, Aurora, Kygo, vagy Dua Lipa. 

Fran Palermo - Fotó: Balogh Franciska

A magyarok közül a már szinte klasszikusnak számító Kistehén, 30Y, és Kiscsillag mellett ebben az évben is meghallgathatjuk a jungle rockot játszó Fran Palermot, a Blahalouisianat, valamint a korábbi Sziget-himnuszokról híres Ivan & the Parazolt és Punnany Massifot is. A fesztiválon idén szintén fellép a Bohemian Betyars, az Anima Sound System, a Vad Fruttik, a Halott Pénz és a Hiperkarma.

Persze idén sem csak a zenén lesz a hangsúly; a Sziget mindig nagy figyelmet fordított a kulturális, valamint művészeti programokra is. Ezek helyszíne idén az Artzone lesz, ahol a művészeti iskolákon kívül különböző magyar designerek, illusztrátorok, környezetvédők és színészek tartanak majd workshopokat. 

nyomtat

További írások a rovatból

Metallica, Papp László Budapest Sportaréna, 2018. 04. 05.
Nagypénteki passió Zombola zenéjével
Kritikátlan kritika Handel Susannájáról
Melis Lászlónak

Más művészeti ágakról

gyerek

Hamupipőke, Csillagszemű – és a többiek Hamupipőke, Csillagszemű – és a többiek
Interjú Boldizsár Ildikó mesekutatóval
Oliver Parker: Férfiak fecskében
art&design

Ellenállás, forradalom, bűnösök és áldozatok Ellenállás, forradalom, bűnösök és áldozatok
Kockázati tényezők. Az ellenzékiség öröksége az egykori szocialista országokban - kiállítás a FUGA-ban
irodalom

„A haldoklás névtelen morajlása” „A haldoklás névtelen morajlása”
Összeköttetések Babiczky Tibor és Rilke költészete között


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés