bezár
 

film

2019. 01. 22.
Fődíjas lett a Megszállottak Kolkatában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Fődíjas lett a Megszállottak Kolkatában Pozsgai Zsolt mozija, a Megszállottak kapta a legjobb filmnek járó fődíjat az indiai kolkatai nemzetközi filmfesztiválon (Calcutta International Cult Film Festival).

A Megszállottak tavaly októberben a világfesztivál előválogatóján már megkapta a legjobb film díját, a január 16-17-én rendezett gálán Kolkatában egy angol és egy japán film társaságában indult a fődíjért, az Arany Róka szoborért, amelyet megnyert – közölte a rendező hétfőn az MTI-vel.

A négy hónapig tartó versengésen 86 ország filmjei vettek részt különböző kategóriákban. A díjátadót kétnapos rendezvény keretében egy hajón tartották.

A Megszállottak a reformáció emlékéve alkalmából készült 2018-ban, a hitújító Kálvin és a később katolikus szent, Loyolai Ignác szenvedélyes találkozásáról szól. A két főszereplő Szabó Máté és Lux Ádám, az operatőr Kovács Claudia volt.

A film az elmúlt hónapokban több nemzetközi fesztiválon bizonyult a legjobbnak, köztük Monacóban, Zürichben és Argentínában.

Kép: A fesztivál hivatalos facebook oldala

nyomtat

További írások a rovatból

Radu Jude: Bánom is én, ha elítél az utókor
Goda Krisztina: BÚÉK
Borbás Dávid: A buszsofőr, Jamrik Levente: Az elíziumi kém

Más művészeti ágakról

Nényei Pál legújabb kötetének bemutatója
Felismeréstől a hangkeltésig
gyerek

Te hogyan folytatnád? - Szobor Te hogyan folytatnád? - Szobor
Németh Eszter része


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés