bezár
 

zene

2019. 05. 31.
Ingyenes szabadtéri minikoncertek a főváros 16 pontján
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Ingyenes szabadtéri minikoncertek a főváros 16 pontján A főváros 16 helyszínén mintegy 600 ingyenes szabadtéri minikoncertet hallhat a közönség június 1-je és augusztus 18. között a Zenélő Budapest programsorozat keretében.

Idén újabb helyszínekkel és zenei elemekkel bővült a sorozat, a kínálatban a kávéházi és a szakrális zene is helyet kapott, a dzsessz tematika is erősödik. Emellett két új helyszínen - a Magyar Nemzeti Múzeumban és a Millenáris parkban - gyerekprogramok, az utóbbin és a Várkert Bazárban pedig ifjúsági koncertek gazdagítják a kínálatot. Új helyszín a budai Vár Hollós kapuja, a Hegyvidéki Kulturális Szalon kávézó-terasza, a Március 15. tér és a Szépművészeti Múzeum.

A fellépő művészek a Nemzeti Filharmonikus Zenekar, a Magyar Állami Operaház Zenekara, a Budapesti Fesztiválzenekar, a Duna Szimfonikus Zenekar, a Concerto Budapest rendszeresen együtt kamarazenélő muzsikusai, valamint népzenészek, dzsesszformációk és szólisták, vokális kórusok.

A programsorozat célja, hogy a fővárosba érkezők és a városiak részére tartalmas és minőségi zenei élményt nyújtson a nyár folyamán.  A Zenélő Budapest különleges, világszinten is egyedülálló attrakciója a fővárosnak. A koncertsorozat hozzájárul a turizmus élénkítéséhez, Budapest népszerűsítéséhez.

A Vajdahunyad várában erdélyi népzene hallható, a Várkert Bazár Gloriettjénél huszárruhás rézfúvós kvintett, a Szárazárok színpadon fiatal művészek lépnek fel. A Szent István-bazilika előtt harangjáték csendül fel egy ütőegyüttes és fuvolaművész előadásában, míg a margitszigeti Zenélő kút pavilonjánál rokokó ruhába öltözött zenészek vonósnégyese és egy klarinétművész lép fel. A Műcsarnok lépcsőin szaxofonegyüttes játszik, klasszikusokat szólaltatnak meg dzsessz hangszerelésben; a Központi Vásárcsarnokban cigányzene hallható. A Magyar Nemzeti Galériánál, a Budavári Palota Savoyai teraszán gitárosok és a képzőművészeti egyetem festő hallgatóinak performansza, a Szentháromság téri zenepavilonnál kórusfesztivál várja a közönséget.

További információ az eseményekről itt.

fotó: zenelobudapest.hu

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Platon Karataev: Napkötöző – négy szám
Élménybeszámoló a Decolonize Your Mind Society koncertjéről
Strauss Elektrája a Berlini Állami Operaházban
The Underground Jazz Scene in Budapest Today: an Adventurous Introduction (Inverted Spectrum Records 2023)

Más művészeti ágakról

irodalom

A Jelenkor Kiadó új költészeti kiadványainak bemutatója
gyerek

Kabóca Bábszínház: Dödölle
Paweł Pawlak: Ancsa, avagy vázlatok tüsszögő svájcisapkával, Pagony, 2024


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés