bezár
 

zene

2019. 08. 15.
Mesterkurzusok a New Milleniumon
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Mesterkurzusok a New Milleniumon Tizenhét zeneszerző darabjai csendülnek fel a New Millennium Nemzetközi Kamarazenei Fesztiválon és Mesterkurzuson, amelyet augusztus 30-tól szeptember 3-ig rendeznek Budapesten. A mesterkurzusokra csütörtökön még lehet jelentkezni.

"A koncerteken Mozarttól Bartókig számos szerző művét hallhatja a közönség, számos romantikus darab hangzik el, mások mellett Brahms hegedű- és klarinétszonátája és egy vonós szextett is" - mondta Miranda Liu hegedűművész, aki egyben a fesztivál alapítója is.

Négy nap alatt hat koncert lesz, a szólóelőadók mellett duótól a szeptettig különböző kamaraformációk lépnek fel. A nyitókoncertet Miranda Liu együttese, a Central European String Quartet adja augusztus 30-án este a Festetics Palota Tükörtermében, közreműködik Bábel Klára (hárfa), Klenyán Csaba (klarinét) és Győri Noémi (fuvola).

A művésznő beszámolt arról, hogy két délutáni szólózongora-koncert lesz: augusztus 31-én Érdi Tamás, szeptember 2-án Georgij Csaidze orosz művész ad műsort, mindkettő helyszíne a Régi Zeneakadémia Kamaraterme. Lesznek koncertek a Benczúr Házban is.

"Hét különböző mesterkurzust hirdettünk, ezekre csütörtökön még lehet jelentkezni. Hegedűn, csellón, klarinéton, fuvolán, zongorán, hárfán és kamarazenében Magyarország legsikeresebb zenészeitől lehet tanulni öt napon át, de kurzust tart Bartosz Koziak lengyel gordonkaművész és az orosz Georgij Csaidze is" - mondta az alapító, aki maga is tart hegedű mesterkurzust.

Minden résztvevő három egyéni órát kap, továbbá fellépési lehetőséget. Lesz verseny is, a legjobbak zenekarral felléphetnek a zárókoncerten.

További információk a fesztivál honlapján találhatók.

A kép forrása: papageno.hu

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

(Utóhang egy kerekasztal-beszélgetéshez)
Philippe Jaroussky 20
„Mire való ez a gomb?” – Egy este Bruce Dickinsonnal, Budapest Kongresszusi Központ, 2019. november 2.
Interjú Fejérvári Zoltánnal pályakezdésről, oktatásról, mentorokról, itthoni és külföldi lehetőségekről

Más művészeti ágakról

színház

Beckett újratöltve Beckett újratöltve
Könyvbemutató a Keletben
irodalom

„Second hand magyarok” a Kis Présházban „Second hand magyarok” a Kis Présházban
György Alida és André Ferenc szerzői estje
Kövek. Barkácsolás, gyűjtögetés és Adalbert Stifter
art&design

Ne tegyétek reám... Ne tegyétek reám...
Havas Ádám nyitóbeszéde Trapp Dominika kiállításához


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés