bezár
 

zene

2019. 08. 15.
Mesterkurzusok a New Milleniumon
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Mesterkurzusok a New Milleniumon Tizenhét zeneszerző darabjai csendülnek fel a New Millennium Nemzetközi Kamarazenei Fesztiválon és Mesterkurzuson, amelyet augusztus 30-tól szeptember 3-ig rendeznek Budapesten. A mesterkurzusokra csütörtökön még lehet jelentkezni.

"A koncerteken Mozarttól Bartókig számos szerző művét hallhatja a közönség, számos romantikus darab hangzik el, mások mellett Brahms hegedű- és klarinétszonátája és egy vonós szextett is" - mondta Miranda Liu hegedűművész, aki egyben a fesztivál alapítója is.

Négy nap alatt hat koncert lesz, a szólóelőadók mellett duótól a szeptettig különböző kamaraformációk lépnek fel. A nyitókoncertet Miranda Liu együttese, a Central European String Quartet adja augusztus 30-án este a Festetics Palota Tükörtermében, közreműködik Bábel Klára (hárfa), Klenyán Csaba (klarinét) és Győri Noémi (fuvola).

A művésznő beszámolt arról, hogy két délutáni szólózongora-koncert lesz: augusztus 31-én Érdi Tamás, szeptember 2-án Georgij Csaidze orosz művész ad műsort, mindkettő helyszíne a Régi Zeneakadémia Kamaraterme. Lesznek koncertek a Benczúr Házban is.

"Hét különböző mesterkurzust hirdettünk, ezekre csütörtökön még lehet jelentkezni. Hegedűn, csellón, klarinéton, fuvolán, zongorán, hárfán és kamarazenében Magyarország legsikeresebb zenészeitől lehet tanulni öt napon át, de kurzust tart Bartosz Koziak lengyel gordonkaművész és az orosz Georgij Csaidze is" - mondta az alapító, aki maga is tart hegedű mesterkurzust.

Minden résztvevő három egyéni órát kap, továbbá fellépési lehetőséget. Lesz verseny is, a legjobbak zenekarral felléphetnek a zárókoncerten.

További információk a fesztivál honlapján találhatók.

A kép forrása: papageno.hu

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

Sziget Fesztivál, 2019. augusztus 12.
Bánkitó, fesztiválemlék
zene

Etűdök gépzongorára Etűdök gépzongorára
Conlon Nancarrow, a nomád zongor

Más művészeti ágakról

art&design

Velünk élő hagyományok Velünk élő hagyományok
Korniss Péter Változások című kiállítása Kolozsváron
Interjú Néder Panni színházrendezővel a személyességről, intimitásról, Berlinről, autobiografikus színházról
Mészöly Ágnes válaszai a prae.hu körkérdésére


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés