bezár
 

irodalom

2019. 09. 03.
Gyakornokok jelentkezését várja a prae.hu művészeti portál
Időtartam: 2019 őszi szemeszter: október 1 - január 31.
Tartalom értékelése (2 vélemény alapján):
Gyakornokok jelentkezését várja a prae.hu művészeti portál Folytatja sikeres gyakornoki programját a prae.hu művészeti portál, ezért olyan fiatalok jelentkezését várja, akikkel kapcsolatban a legfontosabb elvárás az, hogy szeressék a művészetet, valamint legyen magabiztos helyesírásuk. Művészeti ágak: art&design, építészet, film, irodalom, színház, zene – és a gyerekeknek szóló alkotások minden formája.

A leendő gyakornok konkrét feladatainak meghatározása közösen történik. Közéjük tartozik a hírszerkesztés, levelek kezelése, magyar és külföldi, művészettel foglalkozó oldalak figyelése, idegen nyelvű cikkek összefoglalása magyarul, sajtóeseményeken való részvétel, tudósítás, interjú készítése stb. Egyúttal a szerkesztőségi üléseken betekintést nyújtunk a honi művészeti életbe, annak anyagi-szervezeti-mediális viszonyaiba. Ezeket az üléseket kedd esténként tartjuk, amelyekre a leendő gyakornokot elvárjuk.

A gyakornoki idő 2019. október elsején kezdődik, és 2020. január 31-ig tart.

Egy időben több gyakornokot tudunk fogadni, akik a gyakornoki idő leteltével igény esetén igazolást és értékelést kaphatnak munkájukról. A feladatok elvégzése várhatóan mintegy napi egy órát vesz igénybe, és nem fizetéssel, hanem szakmai tapasztalatszerzéssel, újságírói gyakorlat megszerzésével, a szerkesztőség munkájába való betekintéssel, az MTI újságírói rendszerének, valamint egy szerkesztőfelület megismerésével jár.

További információ: Balogh Endre főszerkesztő (endre@prae.hu, +36203102540) és/vagy Pál Dániel Levente főszerkesztő-helyettes (paldaniel@gmail.com)

A jelentkezést (szakmai önéletrajz, motivációs levél) az endre@prae.hu címre várjuk.

Határidő: 2019. szeptember 24., kedd

Fotó: Salamanca, Catedral nueva

Salamanca, Catedral nueva

nyomtat

Szerzők

-- Balogh Endre --

A prae.hu művészeti portál alapító-főszerkesztője, a PRAE.HU Informatikai és Kommunikációs Kft. ügyvezetője, a Prae Kiadó vezetője. 2009-2011 a József Attila Kör Irodalmi Egyesület (JAK) elnöke. Önálló prózakötete: A parazita (2008, FISZ).


További írások a rovatból

Tóth Kinga AnnaMaria sings/singt/énekel című kötetének bemutatója
Magyar Széppróza Napja a Fiatal Írók Szövetségénél
Kiszely Márk volt a Kötetlenül sorozat vendége
Abdallah Abdel-Ati Al-Naggar Balassi Bálint-emlékkard irodalmi díjához

Más művészeti ágakról

art&design

Kiállításkritika A kétely felfüggesztéséről
Händel: Alcina. Marc Minkowski felvétele
A Corvina Kiadó Plautus: Hét komédia című kötetéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés