bezár
 

art&design

2019. 10. 21.
IV. Texthibiton - Budapest
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
IV. Texthibiton - Budapest A IV. Texthibiton kiállítás október 25-étől kezdve az elmúlt négy év legjobb - külföldi és magyar - kortárs textilművészeinek munkáit vonultatja fel a Fuga Budapesti Építészeti Központban. A kiállításon lakástextil-fejlesztésekből rendezett válogatás lesz látható. Csaknem 30 textiltervező és több textilgyártó vesz részt. A magyarok mellett két cseh és két lengyel művész mutatkozik be.

A november 11-ig nyitva tartó tárlaton különféle generációkhoz tartózó, eltérő stílusú és attitűdű alkotók különböző technikákkal elkészíttett művei láthatók. A mintegy 150 minta- és színvariácóból álló prototípuskollekciót a projektben részt vevő tervezők szabadon felhasználhatják.  A kiállítást Reinhard Backhausen, a világhírű Weiner Werkstättee cég alapítájónak leszármazottja, a cég 1985 és 2012 közötti tulajdonosa nyitja meg.

A program kezdeményezése Szigeti Szilvia Ferenczy Noémi-díjas textiltervező nevéhez fűződik, aki 2015-ben indította útjára azzal a céllal, hogy felhívja a figyelmet a Magyarországon korábban vezető szerepet betöltő iparágra, tervezőire és a benne rejlő kreatív lehetőségekre.

 

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Az Amikor Galéria debütálása a művészeti galériák soraiban
art&design

Kiállításkritika A kétely felfüggesztéséről
art&design

Interjú Esterházy Marcellel a MODEM-ben tartott kiállítás kapcsán
art&design

Interjú Révész Emese művészettörténésszel

Más művészeti ágakról

színház

Forgách András A játékos és a többiek című drámakötetének bemutatója
Láng Orsolya Ház, délután című könyvének bemutatójáról
Az év ódaköltője 2024 pályázat eredményhirdetése


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés