bezár
 

art&design

2019. 10. 21.
IV. Texthibiton - Budapest
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
IV. Texthibiton - Budapest A IV. Texthibiton kiállítás október 25-étől kezdve az elmúlt négy év legjobb - külföldi és magyar - kortárs textilművészeinek munkáit vonultatja fel a Fuga Budapesti Építészeti Központban. A kiállításon lakástextil-fejlesztésekből rendezett válogatás lesz látható. Csaknem 30 textiltervező és több textilgyártó vesz részt. A magyarok mellett két cseh és két lengyel művész mutatkozik be.

A november 11-ig nyitva tartó tárlaton különféle generációkhoz tartózó, eltérő stílusú és attitűdű alkotók különböző technikákkal elkészíttett művei láthatók. A mintegy 150 minta- és színvariácóból álló prototípuskollekciót a projektben részt vevő tervezők szabadon felhasználhatják.  A kiállítást Reinhard Backhausen, a világhírű Weiner Werkstättee cég alapítájónak leszármazottja, a cég 1985 és 2012 közötti tulajdonosa nyitja meg.

A program kezdeményezése Szigeti Szilvia Ferenczy Noémi-díjas textiltervező nevéhez fűződik, aki 2015-ben indította útjára azzal a céllal, hogy felhívja a figyelmet a Magyarországon korábban vezető szerepet betöltő iparágra, tervezőire és a benne rejlő kreatív lehetőségekre.

 

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Hogyha a Hold rá fátylat ereszt Hogyha a Hold rá fátylat ereszt
Lánnyá válik, sírni kezd
art&design

MINEK Kollektíva - Szilánkok MINEK Kollektíva - Szilánkok
Kiállítás az RS9 Színházban
art&design

Sorsszimfóniák Sorsszimfóniák
Az ugyanolyanok című kiállításról
art&design

Comoedia mundi Comoedia mundi
Ante Vukov Lupus, a Bosch+Bosch csoport legifjabb tagja*

Más művészeti ágakról

Fejérvári Zoltán Bach estjének visszajátszása
Interjú Vajda Gergely/Gregory Vajdával előadó-művészetről és zeneszerzésről, a kritikai diskurzusról, Amerikáról
Phoebe Waller-Bridge író-producer-színésznő pályaképe
Berlinale, 2020. február 20–március 1.


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés