bezár
 

art&design

2019. 10. 21.
IV. Texthibiton - Budapest
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
IV. Texthibiton - Budapest A IV. Texthibiton kiállítás október 25-étől kezdve az elmúlt négy év legjobb - külföldi és magyar - kortárs textilművészeinek munkáit vonultatja fel a Fuga Budapesti Építészeti Központban. A kiállításon lakástextil-fejlesztésekből rendezett válogatás lesz látható. Csaknem 30 textiltervező és több textilgyártó vesz részt. A magyarok mellett két cseh és két lengyel művész mutatkozik be.

A november 11-ig nyitva tartó tárlaton különféle generációkhoz tartózó, eltérő stílusú és attitűdű alkotók különböző technikákkal elkészíttett művei láthatók. A mintegy 150 minta- és színvariácóból álló prototípuskollekciót a projektben részt vevő tervezők szabadon felhasználhatják.  A kiállítást Reinhard Backhausen, a világhírű Weiner Werkstättee cég alapítájónak leszármazottja, a cég 1985 és 2012 közötti tulajdonosa nyitja meg.

A program kezdeményezése Szigeti Szilvia Ferenczy Noémi-díjas textiltervező nevéhez fűződik, aki 2015-ben indította útjára azzal a céllal, hogy felhívja a figyelmet a Magyarországon korábban vezető szerepet betöltő iparágra, tervezőire és a benne rejlő kreatív lehetőségekre.

 

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Én lenni, nem Én lenni, nem
Késői gondolatok az „új szenzibilitásról”*
art&design

Védtelen belsőnk humoreszkjei Védtelen belsőnk humoreszkjei
Fensterblick - Michael Fanta és Király Gábor kiállítása az Osztrák Kulturális Fórumban
art&design

Be szabad jönni? Be szabad jönni?
POSZTADOKKAPOKALIPTIKUS - Mécs Miklós, Mécs Miklós, Mécs Miklós és Mécs Miklós (+ Fischer Judit és a Sz.A.F.) kiállítása / Trafó Galéria
art&design

Arcátlan Arcátlan
Klímariadó! - 19. ARC Közérzeti Kiállítás

Más művészeti ágakról

irodalom

Egy óra Zemlényi Attilával Egy óra Zemlényi Attilával
A Csonthéj című verseskötet bemutatója
Beszélgetés Martina Matlovicovával a Virányosi Közösségi Házban
Kortárs ifjúsági és YA irodalom a középiskolában
irodalom

Súlytalanul nehezedik Súlytalanul nehezedik
Moesko Péter, Megyünk haza, Műút, 2019.


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés