bezár
 

art&design

2019. 11. 04.
Rákmelók
Rózsaszín októberi kiállítás a prevencióért
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Rákmelók „A betegséggel együtt egy feladatot is kapunk az élettől” – vallja Beliczay Zsófia keramikus és textiltervező művész, akinél két éve ismerték fel a nyirokcsomókat is érintő emlődaganatot.

Zsófi erős nő, aki művészi munkája során olyan kemény anyagokkal dolgozik, mint a beton, egyúttal érzékeny nő, melyet textilművészete testesít meg. A csonkolás brutalitásától a kemoterápia segítő rombolásán keresztül a helyreállító műtétig vezető útját végig kísérte a saját sebezhetőségének elfogadásában rejlő erő és a mások megmentésének fontosságába vetett töretlen hit. Betegségéből küldetést épített és így nem csupán magát segítette végig ezen az úton, hanem kezdetektől fontosnak tartotta, hogy minden fórumon hangsúlyozza a megelőzés fontosságát.

Elmúlt másfél évének művészi tevékenységét „rákmelók”-ra szánta, ennek eredménye a FISE Galériában látogatható kiállítás (1054 Budapest, Kálmán Imre u. 16.), amely november 8-ig tekinthető meg.

 

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

art&design

Egy utópia újrafelfedezése Egy utópia újrafelfedezése
Mattis Teutsch – Avantgárd és konstruktív realizmus című kiállításáról
art&design

Hogyha a Hold rá fátylat ereszt Hogyha a Hold rá fátylat ereszt
Lánnyá válik, sírni kezd
art&design

Sorsszimfóniák Sorsszimfóniák
Az ugyanolyanok című kiállításról
art&design

Comoedia mundi Comoedia mundi
Ante Vukov Lupus, a Bosch+Bosch csoport legifjabb tagja*

Más művészeti ágakról

Mesék a Kolibriből a járvány idején
színház

Mert szolidaritás nélkül megfulladunk… Mert szolidaritás nélkül megfulladunk…
Enn Vetemaa: Vacsora öt személyre


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés