bezár
 

art&design

2019. 11. 04.
Rákmelók
Rózsaszín októberi kiállítás a prevencióért
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Rákmelók „A betegséggel együtt egy feladatot is kapunk az élettől” – vallja Beliczay Zsófia keramikus és textiltervező művész, akinél két éve ismerték fel a nyirokcsomókat is érintő emlődaganatot.

Zsófi erős nő, aki művészi munkája során olyan kemény anyagokkal dolgozik, mint a beton, egyúttal érzékeny nő, melyet textilművészete testesít meg. A csonkolás brutalitásától a kemoterápia segítő rombolásán keresztül a helyreállító műtétig vezető útját végig kísérte a saját sebezhetőségének elfogadásában rejlő erő és a mások megmentésének fontosságába vetett töretlen hit. Betegségéből küldetést épített és így nem csupán magát segítette végig ezen az úton, hanem kezdetektől fontosnak tartotta, hogy minden fórumon hangsúlyozza a megelőzés fontosságát.

Elmúlt másfél évének művészi tevékenységét „rákmelók”-ra szánta, ennek eredménye a FISE Galériában látogatható kiállítás (1054 Budapest, Kálmán Imre u. 16.), amely november 8-ig tekinthető meg.

 

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

art&design

Sziszifuszi munka, avagy a vonal a biztos pont Sziszifuszi munka, avagy a vonal a biztos pont
Pólya Zsombor Vonalkázás című munkájáról
art&design

Arcátlan Arcátlan
Klímariadó! - 19. ARC Közérzeti Kiállítás
art&design

Ne legyen diszkrét Ne legyen diszkrét
Bob Dylan: „Életem az utca, ahol járok" / Reök-palota, Szeged
A Phaeton tündöklése és bukása

Más művészeti ágakról

Két Bohémélet rendezés az Operában
irodalom

Boldogulós békeidők Boldogulós békeidők
Gion Nándor: Rózsaméz, Magvető, 2019
NKS + FDM Crew, StreetROYAL – Instant-Fogas Komplexum, december 14.


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés