bezár
 

art&design

2019. 11. 04.
Rákmelók
Rózsaszín októberi kiállítás a prevencióért
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Rákmelók „A betegséggel együtt egy feladatot is kapunk az élettől” – vallja Beliczay Zsófia keramikus és textiltervező művész, akinél két éve ismerték fel a nyirokcsomókat is érintő emlődaganatot.

Zsófi erős nő, aki művészi munkája során olyan kemény anyagokkal dolgozik, mint a beton, egyúttal érzékeny nő, melyet textilművészete testesít meg. A csonkolás brutalitásától a kemoterápia segítő rombolásán keresztül a helyreállító műtétig vezető útját végig kísérte a saját sebezhetőségének elfogadásában rejlő erő és a mások megmentésének fontosságába vetett töretlen hit. Betegségéből küldetést épített és így nem csupán magát segítette végig ezen az úton, hanem kezdetektől fontosnak tartotta, hogy minden fórumon hangsúlyozza a megelőzés fontosságát.

Elmúlt másfél évének művészi tevékenységét „rákmelók”-ra szánta, ennek eredménye a FISE Galériában látogatható kiállítás (1054 Budapest, Kálmán Imre u. 16.), amely november 8-ig tekinthető meg.

 

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

art&design

Védtelen belsőnk humoreszkjei Védtelen belsőnk humoreszkjei
Fensterblick - Michael Fanta és Király Gábor kiállítása az Osztrák Kulturális Fórumban
art&design

Be szabad jönni? Be szabad jönni?
POSZTADOKKAPOKALIPTIKUS - Mécs Miklós, Mécs Miklós, Mécs Miklós és Mécs Miklós (+ Fischer Judit és a Sz.A.F.) kiállítása / Trafó Galéria
art&design

Arcátlan Arcátlan
Klímariadó! - 19. ARC Közérzeti Kiállítás
Kőteleky Aywee munkáját a világ legjobbjai között tartják számon

Más művészeti ágakról

Nora Fingscheidt: Kontroll nélkül
színház

8in1 élmény 8in1 élmény
Textúra a Szépművészeti Múzeumban
Vivaldi/Jupiter, Alpha Records, 2019.
gyerek

Meseország mindenkié
Meseírókat keres a Labrisz Leszbikus Egyesület


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés