bezár
 

zene

2020. 01. 15.
Dekadens (gyerek)dalok
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Dekadens (gyerek)dalok Az 2019-es év végén megjelent a Muzsik és Volkova Dekadens (gyerek)dalok című lemeze három gyerekdallal.

„Ősszel nagylemez anyagon kezdtünk el dolgozni, de közben rájöttünk, hogy van egy csomó kiadatlan dalunk, amik már nem illeszkednek a nagylemez irányvonalába, viszont 3 közülük összeállt egy koncepció mentén” – nyilatkozta Farkas Krisztina, a zenekar tagja.

Az EP vidám zenéje és az ezzel kontrasztos szöveg idézi meg a dekadenciát. A Megírta az internet a lemez előfutáraként már egy hónappal korábban megjelent. A szám kísérleti dalírás eredménye, amiben a hírek szalagcímein keresztül próbálják értelmezni a világ felfoghatatlan mennyiségű eseményeit.

A Muzsik és Volkova duót 2016-ban alapította egy magyar-orosz testvérpár. A zenéjük indiefolkos hangzásvilágot idéz, amit a zenekar greengrassnek nevez. Dalszövegeik személyességgel és társadalmi reflexióval dolgoznak. Gyakran orosz dalokat dolgoznak fel. 2017 júliusban megnyerték a Veszprémi Utcazene Fesztivál szakmai zsűri díját, Volkova pedig a fesztivál versenyzőinek különdíját. 2018 tavaszán bekerültek a Szimpla Lemming Program 12 díjazott zenekara közé.

Az album borítóképét Tóth Teodóra készítette.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Jakob Bro and Joe Lovano: „Once Around The Room” koncertje a Müpában, 2023. október 26.
The Underground Jazz Scene in Budapest Today: an Adventurous Introduction (Inverted Spectrum Records 2023)
Recenzió Ábrahám Márta: Chaconne-kézikönyvéről

Más művészeti ágakról

Karácsonyozzatok velünk, vagy ússzatok haza az Örkény Stúdióban
gyerek

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában
Hajdu Szabolcs: Kálmán-nap


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés