bezár
 

zene

2020. 01. 15.
Dekadens (gyerek)dalok
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Dekadens (gyerek)dalok Az 2019-es év végén megjelent a Muzsik és Volkova Dekadens (gyerek)dalok című lemeze három gyerekdallal.

„Ősszel nagylemez anyagon kezdtünk el dolgozni, de közben rájöttünk, hogy van egy csomó kiadatlan dalunk, amik már nem illeszkednek a nagylemez irányvonalába, viszont 3 közülük összeállt egy koncepció mentén” – nyilatkozta Farkas Krisztina, a zenekar tagja.

Az EP vidám zenéje és az ezzel kontrasztos szöveg idézi meg a dekadenciát. A Megírta az internet a lemez előfutáraként már egy hónappal korábban megjelent. A szám kísérleti dalírás eredménye, amiben a hírek szalagcímein keresztül próbálják értelmezni a világ felfoghatatlan mennyiségű eseményeit.

A Muzsik és Volkova duót 2016-ban alapította egy magyar-orosz testvérpár. A zenéjük indiefolkos hangzásvilágot idéz, amit a zenekar greengrassnek nevez. Dalszövegeik személyességgel és társadalmi reflexióval dolgoznak. Gyakran orosz dalokat dolgoznak fel. 2017 júliusban megnyerték a Veszprémi Utcazene Fesztivál szakmai zsűri díját, Volkova pedig a fesztivál versenyzőinek különdíját. 2018 tavaszán bekerültek a Szimpla Lemming Program 12 díjazott zenekara közé.

Az album borítóképét Tóth Teodóra készítette.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Interjú Vörös Szilvia énekművésszel az útjáról a győri Konzervatóriumtól a Bécsi Staatsoperig
Deep Purple, Monster Truck, 2019.12.09., Budapest Aréna
Vivaldi/Jupiter, Alpha Records, 2019.
Október 30-án fellépett a Yellow Mood és a Folksteps a Három Hollóban

Más művészeti ágakról

Beszámoló a 10. Frankofón Filmnapok és Fesztivál programjáról
Phoebe Waller-Bridge író-producer-színésznő pályaképe


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés