bezár
 

irodalom

2020. 02. 18.
Török irodalmi lakomák
Afaq Masud Szabadulás című regényének bemutatója
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Török irodalmi lakomák Február 24-én 18:30-tól a VinoPiano-Borbár és a Nar Gourmet szervezésében egy autentikus vacsora keretein belül kerül bemutatásra Afaq Masud Szabadulás című regénye.

Szabadulás című regényében Afaq Masud megindító utazásra visz bennünket a '90-es évek elején az önállóságát frissen elnyert Azerbajdzsán szabadságot és nyugalmat kereső, összezúzott lelkű szereplőinek az életébe. A különböző, végül drámaian összefonódó szálakon futó szatirikus, fantasztikus és pszichologizáló regény érdekes tablóját adja a Szovjetunió felbomlása után önmaga romjain újraépülni vágyó kis kaukázusi ország kiútkeresésének.

Pál Laura műfordítóval immáron 2. alkalommal megrendezett rendhagyó könyvbemutató során elfogyasztható menü összeállítását többek között a könyv inspirálta, az ételekhez pedig a könyvből történő felolvasás és Pál Laura fordítóval való beszélgetés hozza majd meg az étvágyat!

Az est főbb kérdései: Hogyan lesz valakiből török-magyar, azeri-magyar szépirodalmi fordító? Hogyan talált egymásra e könyv és Laura? Milyen is egy azeri mágikus realista próza kaukázusi fűszerekkel elkészítve? Miben hasonlít egymásra a török és azeri konyha, valamint én hogyan kötődöm Azerbajdzsánhoz?

A rendhagyó könyvbemutató során elfogyasztható menü a következő:
Kelem dolması (gesztenyés, húsos töltött káposzta)
Mantarlı, taze fasulyeli dürüm (dürümszendvics pirított gombával és zöldbabbal)
Payiz (gránátalmás, krumplis saláta)
Şeker çöreği (vaníliás teasütemény)
Sumak şerbeti (szömörce serbet)

Az eseményre 3500 Ft a belépő, a részvétel pedig regisztrációhoz kötött, melyet a nargourmet.hu@gmail.com címen tehetnek meg 2020.02.21-ig.

A Napkút Kiadó jóvoltából a könyv megvásárolható a helyszínen.

Fotó: az esemény Facebook-oldala
 

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

irodalom

Hát a vátesz, hát ez ilyen Hát a vátesz, hát ez ilyen
A Költő a nappaliban vendége Szálinger Balázs
irodalom

Lesi Zoltán: A tökéletes német nő I. Lesi Zoltán: A tökéletes német nő I.
A szerző előadásában
Kövek. Barkácsolás, gyűjtögetés és Adalbert Stifter

Más művészeti ágakról

A Cipolla Collectiva Home Dancing című projektjéről
Berlinale, 2020. február 20–március 1.
színház

Audiovizuális színházélmény mindenkinek Audiovizuális színházélmény mindenkinek
Kulturális javaslatok otthonra
Todd Haynes: Sötét vizeken


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés