bezár
 

zene

2020. 02. 22.
Fiatal zenészek jelentkezését várja az Altalena Nyári Akadémia
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Fiatal zenészek jelentkezését várja az Altalena Nyári Akadémia A mesterkurzus augusztus elején, Kőszegen kerül megrendezésre Bozsoki Zenei Fesztivál/Altalena Művészeti Napok keretein belül. Az akadémiára minden közép- és felsőfokon zenét tanuló, 14-32 év közötti magyar és külföldi diák jelentkezhet.

A hét éve útjára induló Bozsoki Zenei Fesztivál célja, hogy a fiatal zenészeknek segítsen tudásuk elmélyítésében és pályájuk elindításában. Az Altalena Nyári Akadémia új neve olaszul libikókát jelent, az egyensúlykeresés fontosságára hívja fel a figyelmet. Tanárai London, Berlin, Budapest és Graz rangos egyetemeinek és konzervatóriumainak világszerte ismert és elismert művészei:

Ian Fountain (zongora), Belák Erzsébet (zongora), Fejérvári Zoltán (zongora, kamara), Richard Ireland (hegedű, kamara) Erika Geldsetzer (hegedű), Hargitai Imre (zongora, kamara), Penny Driver (cselló), Varga István (cselló), Bodoky Gergely (fuvola) és Korondi Anna (ének).

A diákoknak, egyéni jelentkezés esetén az 5 szóló, illetve további 2 kamarazenei óra mellett lehetőségük van koncerten való fellépésre is. Kamara formációk jelentkezését is szívesen fogadják. Aktív és passzív részvételre egyaránt van lehetőség. Az aktív részvételi díj (magyar aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkezők számára) tartalmazza a főtárgy és kamarazenei oktatást, a zenetörténeti, irodalmi, népművészeti és további közös programokon (sportolás, kirándulás, strandolás) való részvételt, valamint a fesztivál koncertjeire való korlátlan belépést.

A kurzuson való részvételt magyar diákok számára szponzorációs hozzájárulások révén az Altalena 50%-ban támogatja. A honlapon feltüntetett jelentkezési díj már tartalmazza a kedvezményt.

A hagyományokra építő fesztivál minden érdeklődőt szeretettel vár programjaira:  Ránki-család, Fejérvári Zoltán és a Berecz-család koncertjeire, Bősze Ádám két részes előadására (Nagy zeneszerzők, nagy szerelmek), Dukay Barnabás zeneszerző zenetörténeti előadásaira.

További részletekért és információkért érdemes követni az esemény Facebook oldalát.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

A 180-as Csoport című kötet bemutatója
Simon Géza Gábor: A magyar jazztörténet ösvényein. A magyar jazztörténeti kutatás hatvanöt esztendeje 1958–2023
Jakob Bro and Joe Lovano: „Once Around The Room” koncertje a Müpában, 2023. október 26.
Strauss Elektrája a Berlini Állami Operaházban

Más művészeti ágakról

irodalom

Fehér Enikő Az analóg ember című könyvének bemutatója
Hajdu Szabolcs: Kálmán-nap
A 74. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál
A Corvina Kiadó Plautus: Hét komédia című kötetéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés