bezár
 

zene

2020. 02. 22.
Fiatal zenészek jelentkezését várja az Altalena Nyári Akadémia
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Fiatal zenészek jelentkezését várja az Altalena Nyári Akadémia A mesterkurzus augusztus elején, Kőszegen kerül megrendezésre Bozsoki Zenei Fesztivál/Altalena Művészeti Napok keretein belül. Az akadémiára minden közép- és felsőfokon zenét tanuló, 14-32 év közötti magyar és külföldi diák jelentkezhet.

A hét éve útjára induló Bozsoki Zenei Fesztivál célja, hogy a fiatal zenészeknek segítsen tudásuk elmélyítésében és pályájuk elindításában. Az Altalena Nyári Akadémia új neve olaszul libikókát jelent, az egyensúlykeresés fontosságára hívja fel a figyelmet. Tanárai London, Berlin, Budapest és Graz rangos egyetemeinek és konzervatóriumainak világszerte ismert és elismert művészei:

Ian Fountain (zongora), Belák Erzsébet (zongora), Fejérvári Zoltán (zongora, kamara), Richard Ireland (hegedű, kamara) Erika Geldsetzer (hegedű), Hargitai Imre (zongora, kamara), Penny Driver (cselló), Varga István (cselló), Bodoky Gergely (fuvola) és Korondi Anna (ének).

A diákoknak, egyéni jelentkezés esetén az 5 szóló, illetve további 2 kamarazenei óra mellett lehetőségük van koncerten való fellépésre is. Kamara formációk jelentkezését is szívesen fogadják. Aktív és passzív részvételre egyaránt van lehetőség. Az aktív részvételi díj (magyar aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkezők számára) tartalmazza a főtárgy és kamarazenei oktatást, a zenetörténeti, irodalmi, népművészeti és további közös programokon (sportolás, kirándulás, strandolás) való részvételt, valamint a fesztivál koncertjeire való korlátlan belépést.

A kurzuson való részvételt magyar diákok számára szponzorációs hozzájárulások révén az Altalena 50%-ban támogatja. A honlapon feltüntetett jelentkezési díj már tartalmazza a kedvezményt.

A hagyományokra építő fesztivál minden érdeklődőt szeretettel vár programjaira:  Ránki-család, Fejérvári Zoltán és a Berecz-család koncertjeire, Bősze Ádám két részes előadására (Nagy zeneszerzők, nagy szerelmek), Dukay Barnabás zeneszerző zenetörténeti előadásaira.

További részletekért és információkért érdemes követni az esemény Facebook oldalát.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Claudio Monteverdi: Poppea megkoronázása
Opera a karanténból: Verdi Aidája a La Monnaie előadásában
Interjú Vörös Szilvia énekművésszel az útjáról a győri Konzervatóriumtól a Bécsi Staatsoperig
A Vox Luminis és a L’Achéron koncertje a Zeneakadémián

Más művészeti ágakról

színház

Színház a koronav végén (3) Színház a koronav végén (3)
Artus, Kovalik Balázs Társulata, Mozgó Ház*
Interjú Ladányi Andreával magyarországi és külföldi tapasztalatairól, lehetőségeiről
színház

Karantén-Szentivánéj: korlátozott pezsgés és szerepkavalkád Karantén-Szentivánéj: korlátozott pezsgés és szerepkavalkád
Shakespeare Szentivánéji álma a londoni Bridge Theatre előadásában és a National Theatre közvetítésében
Külföldön Sikeres Magyar Művészek

Folytatódik az Eötvös Péter Alapítvány nemzetközi mentorprogramja Folytatódik az Eötvös Péter Alapítvány nemzetközi mentorprogramja
Az Eötvös Péter Alapítvány további három évre nyert támogatást nemzetközi mentorprogramja folytatására. A 2021-es kiírás már elérhető az alapítvány honlapjáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés