bezár
 

zene

2020. 03. 07.
Ezüstcsillanás-évad a Pannon Filharmonikusokkal
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Ezüstcsillanás-évad a Pannon Filharmonikusokkal Ezüstcsillanás címmel hirdeti meg a 2020/2021-es évadban a Müpában futó, öt péntek esti hangversenyből álló sorozatát a Pannon Filharmonikusok.

A műsorokat a két vezető karmester, Gilbert Varga és Bogányi Tibor vezényli olyan, a világ élvonalába tartozó szólistákkal, mint Nicolas Alsteadt, Nelson Goerner, Ránki Dezső, Jang Szung-Von és Elina Vähälä - közölték a szervezők az MTI-vel.
Gilbert Varga októberben a Héber nyitánnyal kezd, Prokofjev, Bloch és Brahms műveiből válogat. A zsidó zenei elemeket is feldolgozó versenyműben Nicolas Alsteadt gordonkaművész mutatkozik be a fővárosi publikumnak.

A sorozat második koncertjén a közönség Richard Strauss Alpesi szimfóniáját hallhatja. A több mint száz muzsikust felvonultató szimfónia Bogányi Tibor vezető karmester dirigálásával a Ránki Dezső által játszott Beethoven Emperor zongoraversenyét is bemutató koncert záróakkordja lesz.

Frédéric Chopin II. zongoraversenye a többszörös díjnyertes argentin zongoraművész, Nelson Goerner tolmácsolásában lesz hallható 2021 januárjában, majd Peer Gynt titkait fedi fel Gilbert Varga és a Pannon Filharmonikusok.

A Világhíres magyarok címet viselő hangversenyen két világhírű magyar találkozik: a Bartók Béla nagyon ritkán hallható Cantata profanája mellett napjaink egyik legsikeresebb magyar zeneszerző-karmestere, Eötvös Péter Sirens´Song című alkotásának ősbemutatója hangzik fel a szerző vezényletével, Jang Szung-Von gordonkaművész közreműködésével.

A sorozat záróestjén, 2021 májusában a sokak által Oscar-díjas filmzeneként ismert The Red Violin Hegedűverseny Elina Vähälä-val hangzik fel. A koncerten, amelynek dirigense Bogányi Tibor, Bernstein és Dohányi művei is elhangzanak.

Kép forrása: Pannon Filharmonikusok

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Händel: Alcina. Marc Minkowski felvétele
A 180-as Csoport című kötet bemutatója
Strauss Elektrája a Berlini Állami Operaházban

Más művészeti ágakról

Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról
gyerek

Kabóca Bábszínház: Dödölle


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés