bezár
 

színház

2020. 03. 24.
Rudolf Péter a Vígszínház új igazgatója
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Rudolf Péter a Vígszínház új igazgatója A kinevezés 2021. december 31-ig tart.

Rudolf Péter színész-rendezőt helyezte a Vígszínház élére megbízásos kinevezéssel Karácsony Gergely főpolgármester. A korábbi társulati tag, valamint Kossuth- és Jászai Mari-díjas művész már régóta rendez is a színházban, legutóbbi darabját február 28-án mutatták be.

Szkéné színház

A hagyományos pályázásos módszer helyetti megoldást az elmúlt időszak nehézségei, mint a koronavírus járvány és a korábbi igazgató, Eszenyi Enikő személye körüli konfliktusok indokolták.  

Az új igazgatónak most azzal is szembesülnie kell, hogy a Víg ezentúl nem marad a fővárosi önkormányzat által teljes mértékben finanszírozott színházak között (mint a Katona József Színház, az Örkény Színház, a Radnóti Színház, a TRAFÓ, valamint a Szabad Tér).

HIRDETÉS

banner

 

Fotók: Hirling Bálint, Superior Wazabi

 

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

színház

Haláltól születésig Haláltól születésig
Requiem otthon: Mozart gyászmiséje Castellucci rendezésében
színház

Mert szolidaritás nélkül megfulladunk… Mert szolidaritás nélkül megfulladunk…
Enn Vetemaa: Vacsora öt személyre
A Cipolla Collectiva Home Dancing című projektjéről

Más művészeti ágakról

irodalom

Az élőknek sem könnyű Az élőknek sem könnyű
Han Kang: Nemes teremtmények, Jelenkor, 2018.
Interjú Virágh András Gáborral díjakról, pályája alakulásáról, az aktív zenélés szerepéről a komponálásban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés