bezár
 

színház

2020. 04. 15.
Esterházy Péter tegnap lett volna 70 éves
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Esterházy Péter tegnap lett volna 70 éves  Az koronavírus miatt elmaradó előadás szereplői home-videókban, rövid felolvasásokkal ünnepelték az író születésnapját.

A Radnóti Színház 2018 tavaszán Galgóczy Judit rendezésében létrehozta a Szövegséták Esterházyval produkciót az azonos című posztumusz kötet bemutatójára. A Radnóti ezt tűzte műsorára a születésnapra, de sajnos a járvány miatt ezt az előadást is lemondani kényszerült. A szereplők a korlátozások ellenére is megünnepelték az évfordulót, igaz, csak otthonról, felolvasás formájában. Számukra kedves szövegeikből olvasott fel többek között Bálint András, Sodró Eliza és Gazsó György.

Szkéné színház

http://radnotiszinhaz.hu/hirek/esterhazy-peter-ma-lenne-70-eves/

Radnóti home

A Radnóti a héten más alkalommal is készített home-videókat nézői számára, a költészet napján az idén húsz éve elhunyt Petri György munkássága került középpontba. A költő válogatott műveiből Valcz Péter rendezett előadást Kezdhetek folytatódni címmel 2017-ben, ebből a darabból közölnek részleteket az előadók.

http://radnotiszinhaz.hu/kozerdeku/egesz-nap-petrivel/ 


Képek: Tóth Andrej, Erdőháti Áron

HIRDETÉS

banner
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Interjú Rab Gyula tenor énekművésszel az énektanulmányok adta lehetőségekről, szerepeiről, hatásról és sikerről
színház

Mese a jó csábításáról Mese a jó csábításáról
Mikszáth Kálmán: A fekete kakas Fabók Mariann előadásában
színház

A nagy átverőshow A nagy átverőshow
Jordi Galceran: Láncra vert szavak – az RS9 és a Neptun Brigád sokkoló, retraumatizáló, ébredésre serkentő koprodukciója
színház

Audiovizuális színházélmény mindenkinek Audiovizuális színházélmény mindenkinek
Kulturális javaslatok otthonra

Más művészeti ágakról

Interjú Virágh András Gáborral díjakról, pályája alakulásáról, az aktív zenélés szerepéről a komponálásban
Claudio Monteverdi: Poppea megkoronázása


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés