bezár
 

színház

2020. 04. 15.
Esterházy Péter tegnap lett volna 70 éves
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Esterházy Péter tegnap lett volna 70 éves  Az koronavírus miatt elmaradó előadás szereplői home-videókban, rövid felolvasásokkal ünnepelték az író születésnapját.

A Radnóti Színház 2018 tavaszán Galgóczy Judit rendezésében létrehozta a Szövegséták Esterházyval produkciót az azonos című posztumusz kötet bemutatójára. A Radnóti ezt tűzte műsorára a születésnapra, de sajnos a járvány miatt ezt az előadást is lemondani kényszerült. A szereplők a korlátozások ellenére is megünnepelték az évfordulót, igaz, csak otthonról, felolvasás formájában. Számukra kedves szövegeikből olvasott fel többek között Bálint András, Sodró Eliza és Gazsó György.

Szkéné színház

http://radnotiszinhaz.hu/hirek/esterhazy-peter-ma-lenne-70-eves/

Radnóti home

A Radnóti a héten más alkalommal is készített home-videókat nézői számára, a költészet napján az idén húsz éve elhunyt Petri György munkássága került középpontba. A költő válogatott műveiből Valcz Péter rendezett előadást Kezdhetek folytatódni címmel 2017-ben, ebből a darabból közölnek részleteket az előadók.

http://radnotiszinhaz.hu/kozerdeku/egesz-nap-petrivel/ 


Képek: Tóth Andrej, Erdőháti Áron

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

A Trojka Színházi Társulás Dekameron2020 című színházi kísérletéről
színház

Színház a koronav közepén (2) Színház a koronav közepén (2)
Szkéné-Picaro, Napszínház, Mándy Ildikó Társulata*
Színház a karanténból: Milo Rau LENIN című előadásáról

Más művészeti ágakról

irodalom

Agyadra megy az irodalom Agyadra megy az irodalom
Nézzünk bizakodva a múltba! – Alternatív Trianon. Szerkesztette Cserna-Szabó András és Fehér Renátó. Cser Kiadó, 2020.
Külföldön Sikeres Magyar Művészek

A siker az ember élete A siker az ember élete
Interjú Ladányi Andreával magyarországi és külföldi tapasztalatairól, lehetőségeiről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés