bezár
 

film

2020. 05. 21.
Az új amerikai filmmúzeumba kerül a Fehér éjszakák ikonikus virágruhája
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az új amerikai filmmúzeumba kerül a Fehér éjszakák ikonikus virágruhája Az aukciót az A24 árverési ház szervezte a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került New York-i közösségek, köztük a tűzoltók megsegítésére.

A múzeum 65 ezer dollárért vásárolta meg a 2019-ben bemutatott horrorfilm ikonikus jelmezét, a tízezer selyemvirágból készült ruhát, amit a Florence Pugh a film végén viselt.  A ruhát egy Instagram-bejegyzése szerint Ariana Grande popsztár is meg akarta vásárolni, de végül a filmakadémia szerezte meg gyűjteményébe.

A Fehér éjszakákból más kellékek is jó áron  keltek el: a virágruhához tartozó virágkoszorút 15 ezer dollárért (4,8 millió forintért) vásárolták meg. Jack Reynor medvefeje a filmből pedig 5750 dollárért (1,8 millió forintért), horgászeszköze 10 ezer dollárért (3,2 millió forintért) talált gazdára.A relikviákért összesen százezer dollárt (32 millió forintot) fizettek ki az árverésen, ami mind a New York-i tűzoltókat és családjukat támogató alapítványhoz jut.

Képek: ADS Service

HIRDETÉS

banner
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Beszámoló a 10. Frankofón Filmnapok és Fesztivál programjáról
Clint Eastwood: Richard Jewell balladája

Más művészeti ágakról

Gyermekkönyv-illusztráció kiállítás online a Deák 17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria oldalán
art&design

Apokrif jelenlét Apokrif jelenlét
Tillmann Ármin megnyitó szövege Minyó Szert Károly kiállításához
art&design

Művészek a járvány idején#2 Művészek a járvány idején#2
Interjú Koller Margittal a kialakult helyzetről, otthonmaradásról és tervezett munkákról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés