bezár
 

irodalom

2020. 06. 12.
Új kötetek a FISZ-nél
Négy szerző debütál a Fiatal Írók Szövetségénél
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Új kötetek a FISZ-nél Június közepén jelennek meg nyomtatásban a Fiatal Írók Szövetsége által kiadott debütkötetek. Idén nyáron Székely Örs, Kemenes Henriette, Ozsváth Zsuzsa és Kabai Csaba első köteteivel ismerkedhetünk meg.

A kötetek borítói

Ozsváth Zsuzsa (1992) költő, író, képzőművész. Nagyváradon született. Részt vesz az Élő Várad Mozgalom projektjeiben, tagja a Fiatal Írók Szövetségének. 2016-ban Kinde Annamária-díjjal, 2018- ban a Communitas alkotói ösztöndíjával, valamint Látó-nívódíjjal jutalmazzák. Versei, prózái erdélyi, magyarországi és szlovákiai online és nyomtatott lapokban jelentek, jelennek meg. Első készülő kötete az Előző részek címet viseli. A fülszöveget Kovács András Ferenc írta, a szerkesztő Antal Balázs.


Kemenes Henriette (1988) költő, műfordító. Nagyváradon született. Jogot és irodalmat tanult. 2017-től a Várad Kulturális Folyóirat szerkesztőségi titkára. Írásait számos irodalmi folyóirat és antológia közli. Debütkötete Odú címmel 2020-ban jelenik meg. A FISZ, az Élő Várad Mozgalom és a Magyar Újságírók Romániai Egyesületének tagja. Kinde Annamária-díjas. A fülszöveget Kemény István írta, a szerkesztő Antal Balázs.


Kabai Csaba (1979) költő, író, fordító. Ongán nőtt fel. Budapesten él. Nős, két gyermek apja. Munkáit többek között a 2000, A Vörös Postakocsi, a Csillagszálló, a Forrás, a Hévíz, a Kalligram, a Kortárs, a Literatura, a Műút, a Palócföld, a Tiszatáj és az Új Forrás közölte. Első kötete Árnyékboksz címmel jelenik meg. A fülszöveget írta és a szerkesztő Tinkó Máté.


Székely Örs (1992, Kolozsvár) kiugrott kántor, költő. A szem lírarovatát szerkesztette. Németből fordít kortárs lírát, viszont a következő projektje Hölderlin. Koordinátái Kolozsvár, Cărpiniș, Budapest, Berlin. Jelenleg doktoriját írja (az örökkévalóság ökonómiái - vallás és kapitalizmus a 17. században, magyar nyelvű jezsuita elmélkedések + Walter Benjamin) és permakultúrával foglalkozik. Első kötete ostinato címmel jelenik meg. A fülszöveget Borbély András írta, a szerkesztők Gondos Mária Magdolna és Sirokai Mátyás.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

...traumák sem ártanak, ha alanyiságot szeretnénk...
irodalom

Zárt perspektívák Zárt perspektívák
Magvető Kiadó, 2020
irodalom

Zárt múzeum, nyitott tartalom 2.0. Zárt múzeum, nyitott tartalom 2.0.
A kényszerű bezárás idejére a PIM professzionális online közvetítésekkel, virtuális tárlatokban zajló múzeumpedagógiai foglalkozásokkal, valamint játékos, interaktív webes felületekkel készül
Barátság a négy fal között – POKET-Amigos kötetbemutató

Más művészeti ágakról

Balássy Fanni: Hol is kezdjem. Tilos az Á Könyvek, 2020
King Weed: Let There Be Weed (2021)
art&design

Mikor a lepke kikel a bábból Mikor a lepke kikel a bábból
Interjú Ronga Eszter festővel pályakezdésről, inspirációkról és a jelenlegi helyzetről
art&design

Anarchia, raktárkoncert, graffiti Anarchia, raktárkoncert, graffiti
Orbán Viktor és Soros György dr. Máriás műtermében


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés