bezár
 

irodalom

2020. 06. 12.
Új kötetek a FISZ-nél
Négy szerző debütál a Fiatal Írók Szövetségénél
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Új kötetek a FISZ-nél Június közepén jelennek meg nyomtatásban a Fiatal Írók Szövetsége által kiadott debütkötetek. Idén nyáron Székely Örs, Kemenes Henriette, Ozsváth Zsuzsa és Kabai Csaba első köteteivel ismerkedhetünk meg.

A kötetek borítói

Ozsváth Zsuzsa (1992) költő, író, képzőművész. Nagyváradon született. Részt vesz az Élő Várad Mozgalom projektjeiben, tagja a Fiatal Írók Szövetségének. 2016-ban Kinde Annamária-díjjal, 2018- ban a Communitas alkotói ösztöndíjával, valamint Látó-nívódíjjal jutalmazzák. Versei, prózái erdélyi, magyarországi és szlovákiai online és nyomtatott lapokban jelentek, jelennek meg. Első készülő kötete az Előző részek címet viseli. A fülszöveget Kovács András Ferenc írta, a szerkesztő Antal Balázs.


Kemenes Henriette (1988) költő, műfordító. Nagyváradon született. Jogot és irodalmat tanult. 2017-től a Várad Kulturális Folyóirat szerkesztőségi titkára. Írásait számos irodalmi folyóirat és antológia közli. Debütkötete Odú címmel 2020-ban jelenik meg. A FISZ, az Élő Várad Mozgalom és a Magyar Újságírók Romániai Egyesületének tagja. Kinde Annamária-díjas. A fülszöveget Kemény István írta, a szerkesztő Antal Balázs.


Kabai Csaba (1979) költő, író, fordító. Ongán nőtt fel. Budapesten él. Nős, két gyermek apja. Munkáit többek között a 2000, A Vörös Postakocsi, a Csillagszálló, a Forrás, a Hévíz, a Kalligram, a Kortárs, a Literatura, a Műút, a Palócföld, a Tiszatáj és az Új Forrás közölte. Első kötete Árnyékboksz címmel jelenik meg. A fülszöveget írta és a szerkesztő Tinkó Máté.


Székely Örs (1992, Kolozsvár) kiugrott kántor, költő. A szem lírarovatát szerkesztette. Németből fordít kortárs lírát, viszont a következő projektje Hölderlin. Koordinátái Kolozsvár, Cărpiniș, Budapest, Berlin. Jelenleg doktoriját írja (az örökkévalóság ökonómiái - vallás és kapitalizmus a 17. században, magyar nyelvű jezsuita elmélkedések + Walter Benjamin) és permakultúrával foglalkozik. Első kötete ostinato címmel jelenik meg. A fülszöveget Borbély András írta, a szerkesztők Gondos Mária Magdolna és Sirokai Mátyás.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

irodalom

(K) mint Kukorelly (K) mint Kukorelly
Cé cé cé pé, avagy lassúdad haladás a kommunizmus felé, Budapest, Kalligram, 2019

Más művészeti ágakról

Az Eötvös Péter Alapítvány további három évre nyert támogatást nemzetközi mentorprogramja folytatására. A 2021-es kiírás már elérhető az alapítvány honlapjáról
Színház a karanténból – Kincses sziget a londoni National Theatre-ből
gyerek

Különleges videós produkció készült a rendszerváltásról
A Faktor Terminál produkciója a Tilos az Á Könyvek kötete alapján
színház

A Díva, a Herceg és a Tenkes kapitánya A Díva, a Herceg és a Tenkes kapitánya
Színházról a karanténban: Az OSZMI három podcast-beszélgetéséről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés