bezár
 

art&design

2020. 06. 22.
Indulnak a zenei program a pécsi Zsolnay-negyedben, újra nyílnak a kiállítások
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Indulnak a zenei program a pécsi Zsolnay-negyedben, újra nyílnak a kiállítások Pécsen a Zsolnay Kulturális Negyed Pirogránit udvarán június végén indulnak újra az élőzenei programok - közölte a Zsolnay Örökségkezelő Kulturális Központ Nkft. az MTI-vel.

A Pirogránit esték elnevezésű sorozatot a Hot Jazz Band koncertje nyitja június 25-én. A Pannon Filharmonikusok kamaraszimfonikus formációja könnyedebb klasszikus művekkel lép fel, június 27-én és július 4-én négy koncertet adnak majd.

Júliusban rendezik Beck Zoltán, a 30Y alapítója és Grecsó Krisztián író, valamint Wunderlich Tamás színész és Kéméndi Tamás harmonikaművész közös estjét. Koncerten mutatja be Left Alone, Songs from Abbey Lincoln című, új lemezét a Vörös Niki Quartet. Július 25-én a közelmúltban második lemezét kiadó Platon Karataev ad koncertet, július 30-án az idén tízéves rythm and blues együttes, az E.K. Avenue Magyarország játszik. Tompos Kátya Jászai Mari-díjas színművésznő, énekesnő augusztus 6-án lép színpadra, augusztus 13-án a Premecz Mátyás Organ Triót hallhatja a közönség.

Az örökségkezelő arról is beszámolt, hogy pénteken megnyíltak a Zsolnay Negyed kulturális látnivalói: ismét látogatható a Zsolnay Aranykora - Gyugyi-gyűjtemény, a Rózsaszín Zsolnay kiállítás, a Család- és gyártörténeti kiállítás, a Zsolnay Mauzóleum, a Látványmanufaktúra, a Labor - Interaktív Varázstér és a Bóbita Bábmúzeum. Korlátozott létszámmal elindulnak a planetárium előadásai is.

Az érdeklődők idegenvezető segítségével ismerhetik meg a Zsolnay-negyedet hétköznapokon 11, szombaton és vasárnap 16 órakor induló séta keretében.

Péntektől már látogathatók az örökségkezelő belvárosi turisztikai attrakciói: az ókeresztény sírkamrákat bemutató Cella Septichora Látogatóközpont, az Ókeresztény Mauzóleum, valamint a Középkori Egyetem.

A Világörökségi sétákon szintén idegenvezető mutatja be az 1600 éves, föld alatti világ kincseit, amelyek keddtől szombatig 16 órakor és vasárnap 11 órakor várják a látogatókat. A Föld alatti Pécs - séta a város alatt című programon - amely június 20-tól szombatonként 11 órakor indul -, nemcsak az ókeresztény sírépítményeket lehet megismerni, hanem a közeli pezsgőház alatti pincelabirintust is.

Több szakaszban megnyílnak a Janus Pannonius Múzeum állandó kiállításai: elsőként a Csontváry-, Vasarely- és Zsolnay-kiállítások tárják ki újra kapuikat.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Finom kis információk nagy felháborodások helyett Finom kis információk nagy felháborodások helyett
Interjú a félig bécsi, félig budapesti Andreas Fogarasival a bécsi művészeti életről, aktuális munkákról és Magyarországhoz fűződő viszonyáról
art&design

Mi lesz a kultúrával a pandémia után? Mi lesz a kultúrával a pandémia után?
A változás egy lehetséges útja
art&design

Másfajta magyar vagyok, mióta elmentem Másfajta magyar vagyok, mióta elmentem
Interjú Ősz Gábor képzőművésszel a holland kortárs képzőművészeti életről, a műgyűjtőkről és a holland-magyar intézményi különbségekről

Más művészeti ágakról

Bodor Ádám – Sinistra körzet
Külföldön Sikeres Magyar Művészek

Mindig vonzódtam a művészetekben a szélsőségekhez Mindig vonzódtam a művészetekben a szélsőségekhez
Interjú Kis Róka Csaba festőművésszel szakmai sikerekről, külföldön szerzett tapasztalatokról és a pályakezdő művészek lehetőségeiről
Milan Kundera A lét elviselhetetlen könnyűsége
Színház a karanténból – Kincses sziget a londoni National Theatre-ből


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés