bezár
 

film

2020. 06. 24.
Újra beindul a kulturális élet Veszprémben és a Balatonon
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Újra beindul a kulturális élet Veszprémben és a Balatonon Filmmel, könnyű és klasszikus zenével, kortárs tánccal és irodalommal készül a Veszprém-Balaton Európa Kulturális Fővárosa projekt az idei nyárra. Az idei turisztikai szezonra számtalan eseményt terveztek, ezzel is megkezdve a felkészülést 2023-ra. Sajnos az élet közbeszólt, de köszönhetően a térség aktív programszervezőinek a régió és a város EKF-es eseményei nagyrészt megvalósulhatnak.

A Veszprém-Balaton Filmpiknikre több ezer embert várnak a szervezők. A hangulatos szabadtéri és városi helyszínekkel szeretnének kellőképpen izgalmas közeget teremteni annak érdekében, hogy a magyar filmek és a közönség a járvány után újra egymásra találhassanak, éppen ezért a vetítések ingyenesek lesznek. Az ország legújabb filmes eseményén szeptember 3. és 5. között a Magyar Mozgókép Szemle díjazottjait nézhetik majd meg az érdeklődők, de részt vehetnek közönségtalálkozókon is majd az alkotókkal és szereplőkkel.

Veszprém és a Bakony-Balaton régió kulturális kínálata tradicionálisan gazdag, így az Európa Kulturális Fővárosa program szervezőinek sok más eseménnyel is lehetősége nyílik a közös munkára. A nyár végén és ősszel együttműködnek majd az Auer Lipót Nemzetközi Zenei Fesztivállal, a TÁNC Fesztiváljával, a Salvatore Quasimodo Költőfesztivállal és a Music Hungary Konferenciával is.

Elkészült az EKF új weboldala, amit a veszprembalaton2023.hu címen érhetnek el a tájékozódni vágyók, ahol a program fejlesztéseiről, eseményeiről, civil és önkéntes aktivitásairól találhatnak információkat.

Forrás, fotó: Veszprém-Balaton 2023 sajtóinformáció

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Csáki László: Kék Pelikan
Jeanne Herry: Az arcuk mindig előttem lesz
Interjú Vermes Dorkával az Árni című első nagyjátékfilmjéről
Interjú Dér Asiával a Nem halok meg című filmje kapcsán

Más művészeti ágakról

Kelemen Kinga kiállításának megnyitóbeszéde
Bűn és bűnhődés az Örkény Színházban
Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
Platon Karataev: Napkötöző – négy szám


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés