bezár
 

zene

2020. 07. 01.
Pályázat zeneszerzőknek
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Pályázat zeneszerzőknek Idén Bartók Béla művészetéhez kapcsolódva hirdeti meg az UMZF - Új Magyar Zenei Fórum zeneszerzőversenyt a Budapest Music Center (BMC) és a Müpa, a pályaműveket augusztus 15-ig várják.

A verseny elsődleges célja, hogy új magyar zenedarabok megalkotását ösztönözze és támogassa. A pályázatra két kategóriában, nagyzenekari és kamaraegyüttesre írt művekkel lehet nevezni - közölte a Budapest Music Center kedden az MTI-vel.

A nagyzenekari kategóriában - Bartók Béla halálának 75. évfordulója előtt tisztelegve - a zsűri olyan pályamunkákat vár, amelyekben szerepel Bartók Zene húros hangszerekre, ütőkre és cselesztára I. tételének fúgatémája, vagy amelyeket ez a fúgatéma ihletett. A kamaradarabokkal szemben elvárás, hogy trombita szólistát szerepeltessenek.

A pályázaton minden 50. életévét még be nem töltött magyar zeneszerző indulhat, a jelentkezési határidő augusztus 15. éjfél. A műveket Tihanyi László és Vajda Gergely karmester-zeneszerzők, valamint a világhírű magyar komponista, Eötvös Péter bírálja el.

A döntőbe jutott kamaradarabokat az UMZE Kamaraegyüttes mutatja be október 10-én a BMC Koncerttermében Tihanyi László vezényletével és Pálfalvi Tamás trombitaművész közreműködésével. A díjazott nagyzenekari művek október 11-én a Müpa Fesztivál Színházában csendülnek fel, ahol az MR Szimfonikusokat Vajda Gergely vezényli.

A verseny pénzjutalommal jár, az első három-három díjazott között nagyzenekari kategóriában bruttó 2 millió 600 ezer forintot, míg a kamarazenei kategóriában bruttó 1 millió 300 ezer forintot osztanak ki.  

Az UMZF 2020 zeneszerzőverseny az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával valósul meg.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Händel: Alcina. Marc Minkowski felvétele
A 180-as Csoport című kötet bemutatója
Az UMZE kamaraegyüttesének pécsi koncertjéről

Más művészeti ágakról

Paweł Pawlak: Ancsa, avagy vázlatok tüsszögő svájcisapkával, Pagony, 2024
gyerek

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés