bezár
 

art&design

2020. 07. 05.
Czene Márta kapta a XVIII. Táblaképfestészeti Biennálé fődíját
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Czene Márta festőművész kapta kapta a XVIII. Táblaképfestészeti Biennálé fődíját, az Emberi Erőforrások Minisztériumának elismerését Homályosan című munkájáért - tájékoztatta a tárlatot szervező szegedi Regionális Összművészeti Központ (REÖK) sajtóreferense pénteken az MTI-t.

A járványhelyzet miatt a virtuális térben megrendezett, július 12-ig a biennale.reok.hu címen látható tárlat elismeréseit Nátyi Róbert, a REÖK vezető kurátora, Aknay János festő- és szobrászművész, valamint Hérics Nándor grafikusművész ítélték oda.

A Magyar Művészeti Akadémia díját Végh András, a szegedi önkormányzat elismerését Sejben Lajos, a Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat díját Varga-Amár László, míg a Szegedi Vízmű Zrt. elismerését Budaházi Tibor kapta.

A virtuális tárlat 12 termében kortárs magyar művészek 109 festményével ismerkedhet meg a közönség, emellett izgalmas művészinterjúkat is láthatnak az érdeklődők. Az online kiállítás népszerű a közönség körében, eddig 18 országból érkeztek látogatók az erre az alkalomra készült a felületre - közölte a sajtóreferens.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Kiállításkritika A kétely felfüggesztéséről
Megnyitószöveg Borbély Zita Egy komposzt mintázatai című kiállításához

Más művészeti ágakról

Tóth Kinga AnnaMaria sings/singt/énekel című kötetének bemutatója
A Corvina Kiadó Plautus: Hét komédia című kötetéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés