bezár
 

zene

2020. 07. 08.
Íme a Central European String Quartet zeneszerzőversenyének nyertesei
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Íme a Central European String Quartet zeneszerzőversenyének nyertesei Kihirdették a Central European String Quartet (CESQ) II. Nemzetközi Zeneszerzőversenyének eredményét, Balogh Máté különdíjas lett.

A januárban meghirdetett zeneszerzőversenyre 53 pályamű érkezett 22 országból, többek között Argentínából, Dél-Koreából, Finnországból, Japánból és Kanadából - közölték a szervezők kedden az MTI-vel.     

Az első helyezett Andrea Vanzo, a második Federico Riva, a harmadik Guilherme Araujo de Almeida lett. Különdíjban Giorgio Francesco Dalla Villa, Balogh Máté, Kim Dzsunjong (June Young Kim) és John Senter részesült.     

Az elbírálás anonim volt, a zsűri az elbíráláskor nem látta a szerzők neveit. A zsűriben részt vettek a CESQ tagjai (Miranda Liu, Soós Máté - hegedű; Máté Győző - brácsa; Szabó Judit - cselló), valamint a döntőben Tihanyi László Erkel- és Bartók-Pásztory díjas zeneszerző.     

A pénzdíjak mellett az 1. díjas pályamű legalább három alkalommal hangzik majd el klasszikus művek mellett a CESQ előadásában 2020-ban vagy 2021-ben.     

A CESQ Nemzetközi Zeneszerzőversenye 2018-ban azzal a céllal jött létre, hogy reflektorfénybe állítsa a mai zenét és az élő zeneszerzőket, így támogatva a vonósnégyes repertoárjának szélesítését.     

A Central European String Quartet ősszel többek között a Zeneakadémián is hallható lesz november 27-én egy Dvorak-esttel.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A 180-as Csoport című kötet bemutatója
Jakob Bro and Joe Lovano: „Once Around The Room” koncertje a Müpában, 2023. október 26.
A Bélaműhely koncertje a pécsi Szabadkikötőben
Dukay Barnabás és Szécsi Lőrinc művei Pécsen

Más művészeti ágakról

Szálinger Balázs volt a Költőim sorozat vendége
irodalom

Fehér Enikő Az analóg ember című könyvének bemutatója
A Corvina Kiadó Plautus: Hét komédia című kötetéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés