bezár
 

film

2020. 09. 01.
Hamarosan kezdődik a 2020-as Friss Hús rövidfilmfesztivál
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Hamarosan kezdődik a 2020-as Friss Hús rövidfilmfesztivál Szeptember 10-én kezdődik a Friss Hús rövidfilmfesztivál, amelyre már kaphatók a jegyek a Toldi mozi weboldalán. A fesztiválon Oscar-jelölt, illetve Cannes-t, a Sundance-t, Velencét, Torontót és számos más fontos fesztivált megjárt filmekkel teli nemzetközi válogatás, valamint a tehetséges magyar rendezők legfrissebb, legizgalmasabb munkái várják a filmes újdonságok, a friss, kísérletező műfajok kedvelőit.

A fesztiválon a korábban meghirdetett válogatást vetítik majd, a line-up és a blokkok nem változtak. A legtöbb szakmai programot is megtartják, de a különleges helyzetre való tekintettel a külföldi szakemberek részvételével zajló eseményeket online streaming formájában rendezik meg.

A Friss Hús szervezői számára továbbra is a közönség biztonsága a legfontosabb, ezért a vetítések az ajánlott egészségügyi szabályozásoknak megfelelően zajlanak majd.

A magyar és nemzetközi filmekből összeállított vetítéseken kívül szakmai programokkal is készülnek a filmfesztivál szervezői. Az elmúlt két év rövidfilmes termésének legjava mellett bemutatkoznak a jövő projektjei is. A kiegészítő kulturális eseményeken, kerekasztal-beszélgetéseken és workshopokon az elmúlt években több száz filmkedvelő vett részt.

A szakmai nap egyik legjobban várt programja, a Hogyan tovább, magyar film? című kerekasztal-beszélgetés során egy asztalhoz ültetik az új filmes érdekképviseletek vezetőit és Káel Csabát, a filmügyi kormánybiztost, hogy megbeszéljék, merre a halad a magyar film ügye ezekben a zivataros időkben. Lesz panelbeszélgetés a televíziós koprodukciós sorozatok gyártásáról, és a filmes szakmán belüli pályamódosítással kapcsolatos kérdéseket is körbejárják majd a meghívott szakértők. 2020-ban is visszatér a pitchfórum, a filmes job market, és filmzenei workshopra, illetve a visegrádi országok filmfinanszírozását tárgyaló beszélgetésre is sor kerül. A zsűri tagja, a számos nemzetközi fesztiválon sikerrel szereplő fesztiválstratéga, Wouter Jansen pedig a sikeres fesztiváloztatás titkait fedi fel az érdeklődőknek. 

A Friss Húson a legkisebbekre is gondoltak: a Cinemira Nemzetközi Gyerekfilmfesztivál évindító hétvégi családi programján óránként kezdődnek rövidfilmes vetítések és interaktív filmes workshopok az egész családnak.

Az idei pitchfórumra bejutott filmtervek listája itt található. Az elmúlt évek nyertes pályázatai közül Nagy V. Gergő Az ezredes a vörös nőért sír (korábban: Erős áll) című filmje elkészült, az Oscar-díjas Deák Kristóf A legjobb játék című filmje 2018-as Friss Hús versenyprogramjában debütált, majd számos rangos nemzetközi fesztiválon is sikerrel szerepelt. Készül a 2017-es nyertes, Hermán Árpád Goodbye Frank című animációja is, K. Kovács Ákos a Magyar Média Mecenatúra támogatásával készült, 2018-as fesztiválon díjazott terve, a Branka jelenleg utómunkafázisban van, Turai Balázs Amok című animációs filmterve pedig fejlesztés alatt áll.

A pitchfórum 2020. szeptember 11-én, pénteken 15.30-kor lesz a Toldi moziban. A legjobb filmterv a fiatalon elhunyt producerről elnevezett Lovas Nándor-díjat kapja, amely 300.000 forintos pénzjutalommal jár.

További indorációk a fesztiválról a Friss Hús honlapján olvashatók.

Forrás: Friss Hús

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Interjú Pohárnok Gergellyel külföldi munkákról, az operatőri pálya sikereiről és – egyebek mellett – a Taxidermia izgalmas utóéletéről
Sidney Lumet: Tizenkét dühös ember
Az első Veszprém-Balaton Filmpiknikről

Más művészeti ágakról

irodalom

Csak mozgásként értelmezhető Csak mozgásként értelmezhető
Beszélgetés a nappaliban Tompa Andreával, 2. rész
Michelle Marly, Maria Callas, a díva regényéről
art&design

Permanens válságkezelés Permanens válságkezelés
Interjú Valkó Margittal, a Kisterem Galéria tulajdonosával és vezetőjével legutóbbi kiállításukról
Nyitott Műhely, 2020. november 7.


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés