bezár
 

film

2020. 09. 02.
Ars Sacra: Pilinszkytől Fahidi Éváig
2020. szeptember 12-20.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Ars Sacra: Pilinszkytől Fahidi Éváig Az Ars Sacra Fesztivál (2020. szeptember 12-20.) határon innen és túl, 96 településen mintegy négyszáz ingyenes programmal várja az érdeklődőket. A kiállítások, koncertek, színházi és irodalmi előadások, tematikus séták mellett ötödik éve a film, mint műfaj is színesíti a fesztivál 10 napját – értesítették a szervezők a prae.hu művészeti portált.

96 alkotás érkezett be az Ars Sacra Filmfesztivál felhívására, amiből 44 alkotás került be a Filmfesztivál versenyprogramjába a háromtagú zsűri, Dér András filmrendező, Gelencsér Gábor filmesztéta és Lőcsei Gabriella kulturális hírlapíró döntése alapján.

“Az égre és földre szegeződő tekintetek tükrében jelennek meg ezek a filmek nagyon izgalmasan és érdekesen”, mondta Dér András, a Filmfesztivál zsűrijének elnöke.

A Tabán Art Mozi az Ars Sacra Filmfesztivál állandó helyszíne, 2020. szeptember 14. és 20. között, hétfőtől péntekig 16:00-20:00, szombat vasárnap 14:00-20:00 óráig lesznek a vetítések.  A 2 órás blokkokra nullás jegyek a mozi pénztárában igényelhetők szeptember 3-tól. 

A vetítéseken a közönség találkozhat Pilinszky Jánossal (Mispál Attila: Csillaghálóban 2.), Jelenits tanár úrral (Novák Tamás: Lélek és betű), Ganzaugh Miklós festőművésszel (Mohi Sándor: Nekem közöm van a világhoz), Eötvös Péterrel (Surányi András: Eötvös Péter 75), Zombola Péterrel (Erhardt Ágoston, Marossy Géza: Isten kezében), Kafiával, a Szomáliából menekült lánnyal (Zurbó Dorottya: Könnyű leckék), nehéz sorsú fiatalokkal, autizmussal, utcazenésszel, ferences növendékkel, fegyház lelkésszel, az öregként is gyermek Mignonnal (Oláh Kata és Csukás Sándor filmje), a holokauszt túlélő Fahidi Évával (Szabó Réka: A létezés eufóriája), a szerzetesi kolostorba költöztetett két nem vallásos fiatallal (Huszár Domonkos: Szerzetesnek álltam).  A szerdai napon pedig a rövid fikciós kisfilmek vetítésére kerül sor. 

A zsűri három kategóriában ad ki díjakat: egész estés dokumentumfilm, rövid dokumentumfilm, rövidfilm (animációs, fikciós, kísérleti). Idén másodszor kerül sor a filmfesztivál fődíjának átadására.

Az ünnepélyes díjátadó az utolsó vetítési napon, 2020. szeptember 20-án 19 órakor lesz. 

A vetítések időpontjáról és a vetítésre kerülő filmekről bővebben a www.ars-sacra.hu/filmfesztival oldalon és a Papageno Ars Sacra Fesztivál különszámából lehet tájékozódni.

A szervezők és a zsűri bíznak abban, hogy a filmfesztivál az idei nívós kínálatával, az emberi sorsok sokszínű, árnyalt bemutatásával elfogadásra és gondolkodásra készteti a dokumentumfilmet szerető közönséget és sok felejthetetlen pillanatban részesülnek a szeptember 14–20. közötti vetítéseken!

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Nathan Grossman I Am Greta című filmje a 17. Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztiválon
Iryna Tsilyk A föld oly kék, mint egy narancs című filmje a 17. Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztiválon
Horvát Lili: Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre
Jacek Borcuch – Andrzej Dragan – Krzysztof Garbaczewski – Renata Gasiorowska – Pawel Lozinski, Jan P. Matuszynski –Tomek Popakul – Jerzy Skolimowski – Krzysztof Skonieczny – Malgorzata Szumowska – Mariusz Trelinski – Magnus von Horn – Anna Zamecka – Xawery Zulawski: Otthon

Más művészeti ágakról

art&design

Ördögavatás Ördögavatás
Humán holtterek körbejárása a Pécsi Galériában
art&design

Urbánus sziklák lecsupaszítva Urbánus sziklák lecsupaszítva
Szabó Kristóf KristofLab kiállítása: Cserhalmi Luca megnyitó szövege
gyerek

Göröngyös úton az önismeret felé Göröngyös úton az önismeret felé
Kertész Erzsi: Göröngyös Úti Iskola 4. – Gáz van!
Külföldön Sikeres Magyar Művészek

Az igazi siker sokszor láthatatlan Az igazi siker sokszor láthatatlan
Interjú Kiss Tibor Noéval sikerről, a skatulyák előnyéről és hátrányáról, valamint a párbeszédről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés