bezár
 

színház

2020. 10. 03.
29. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
29. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál Kávézókoncertek, világzenei piaci piknikek, lakásszínházi bemutatók, Bartók-remekművek zenekari formációban és jazzköntösben, vadonatúj kortárs zenei kompozíciók, városi sétaszínházi programok és lemezbemutatók is lesznek az október 9-én kezdődő 29. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztiválon - közölték a szervezők az MTI-vel pénteken.

A fesztivál nyitóhétvégéjén a főváros kedvelt kávézóiban és reggelizőhelyein a hazai könnyűzenei szcéna legjobbjai adnak minikoncerteket az Intro programsorozatban. A fesztivál közkedvelt világzenei programsorozata, a Budapest Ritmo idén rendhagyó piknik formáját ölti, és a Millenáris Parkban, a Hunyadi téren és a Rákóczi téren kínál világzenei kóstolót a városlakóknak.

Szkéné színház

A Katona József Színház Nick Payne brit drámaíró Hát, ha van is, én még nem találtam meg című darabját mutatja be Máté Gábor rendezésében. A négyszereplős előadásban Kocsis Gergelyt, Fullajtár Andreát, Mayer Szonját és Mészáros Bélát láthatja a közönség. A #kapucsengő sorozat is premierrel nyitja a lakásszínházi előadások sorát október 9-én. Egressy Zoltán Nem, nem, köszönöm című monodrámájának főhősét Gubík Ági színésznő formálja meg a KuglerArt Szalonban - írja a közlemény.

Az Új Magyar Zenei Fórum zeneszerzőversenyén fiatal és középgenerációhoz tartozó komponistanemzedék legfrissebb, válogatott művei csendülnek fel  10-én és 11-én a Budapest Music Centerben (BMC) és a Müpában. Korunk egyik legjelentősebb brit zeneszerzője, George Benjamin Three Inventions című darabját most először mutatják be Magyarországon. A 7 fúvósra, 4 rézfúvósra, hárfára, zongorára, 2 ütős hangszeresre és 9 vonósra írt művet az Óbudai Danubia Zenekar szólaltatja meg a BMC-ben, Eötvös Péter vezényletével.

Eötvös Péter mellett Ligeti és Kurtág vonósnégyesre írt kompozíciói szólalnak meg az Accord Quartet koncertjén október 11-én, ahol nemcsak a három alkotó egymásra reflektáló világa tárul fel, hanem az is, ahogy stílusukban visszatükröződik az európai zenekultúra sok évszázados tradíciója. Az Egyesült Államokban élő, rendkívül sokoldalú mezzoszoprán énekesnő, Vizin Viktória pedig a modern klasszikus zene és jazz fúzióját megvalósító koncertjükön a Jazzical Trio művészeivel Bartók legendás művéből, A fából faragott királyfi motívumaiból merít.

A kísérleti könnyűzene vonalán is ínyencségeket hoz a CAFe Budapest első néhány napja: Nóvé Soma, a Middlemist Red és a Mordái énekes-gitárosa múlt évben adta ki szólólemezét The Night Of The Vampire címen. A 60-as évek zenéit feldolgozó, a vámpírkultuszt megidéző, sötét hangulatú album különlegessége, hogy anyagát három hónap alatt, egy telefonnal vették fel. Ebből kap ízelítőt a közönség az Akvárium Klubban október 9-én.

A Hosszúlépés. Járunk? csapata hetedik éve tárja fel Budapest kevésbé ismert oldalát vezetett városi sétáikon. A CAFe Budapest keretében idén Józsefváros titkaiba avatják be a kíváncsiakat, Kiss Eszter színművész vezetésével - olvasható a közleményben.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Bűn és bűnhődés az Örkény Színházban
színház

Kabóca Bábszínház: Dödölle
A Hét komédia című Plautus-kötet bemutatója
Loupe Színházi Társulás: Bármi lehetséges, ha elég erősen gondolsz rá

Más művészeti ágakról

irodalom

Závada Péter: A muréna mozgása, Jelenkor, Budapest, 2023.
Kritika Babarczy Eszter Néhány szabály a boldogsághoz című kötetéről
kabai lóránt el sem kezdett versek kötetbemutató és kiállításmegnyitó Miskolcon
Nils Frahm: Day


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés