bezár
 

színház

2020. 10. 03.
29. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
29. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál Kávézókoncertek, világzenei piaci piknikek, lakásszínházi bemutatók, Bartók-remekművek zenekari formációban és jazzköntösben, vadonatúj kortárs zenei kompozíciók, városi sétaszínházi programok és lemezbemutatók is lesznek az október 9-én kezdődő 29. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztiválon - közölték a szervezők az MTI-vel pénteken.

A fesztivál nyitóhétvégéjén a főváros kedvelt kávézóiban és reggelizőhelyein a hazai könnyűzenei szcéna legjobbjai adnak minikoncerteket az Intro programsorozatban. A fesztivál közkedvelt világzenei programsorozata, a Budapest Ritmo idén rendhagyó piknik formáját ölti, és a Millenáris Parkban, a Hunyadi téren és a Rákóczi téren kínál világzenei kóstolót a városlakóknak.

Szkéné színház

A Katona József Színház Nick Payne brit drámaíró Hát, ha van is, én még nem találtam meg című darabját mutatja be Máté Gábor rendezésében. A négyszereplős előadásban Kocsis Gergelyt, Fullajtár Andreát, Mayer Szonját és Mészáros Bélát láthatja a közönség. A #kapucsengő sorozat is premierrel nyitja a lakásszínházi előadások sorát október 9-én. Egressy Zoltán Nem, nem, köszönöm című monodrámájának főhősét Gubík Ági színésznő formálja meg a KuglerArt Szalonban - írja a közlemény.

Az Új Magyar Zenei Fórum zeneszerzőversenyén fiatal és középgenerációhoz tartozó komponistanemzedék legfrissebb, válogatott művei csendülnek fel  10-én és 11-én a Budapest Music Centerben (BMC) és a Müpában. Korunk egyik legjelentősebb brit zeneszerzője, George Benjamin Three Inventions című darabját most először mutatják be Magyarországon. A 7 fúvósra, 4 rézfúvósra, hárfára, zongorára, 2 ütős hangszeresre és 9 vonósra írt művet az Óbudai Danubia Zenekar szólaltatja meg a BMC-ben, Eötvös Péter vezényletével.

Eötvös Péter mellett Ligeti és Kurtág vonósnégyesre írt kompozíciói szólalnak meg az Accord Quartet koncertjén október 11-én, ahol nemcsak a három alkotó egymásra reflektáló világa tárul fel, hanem az is, ahogy stílusukban visszatükröződik az európai zenekultúra sok évszázados tradíciója. Az Egyesült Államokban élő, rendkívül sokoldalú mezzoszoprán énekesnő, Vizin Viktória pedig a modern klasszikus zene és jazz fúzióját megvalósító koncertjükön a Jazzical Trio művészeivel Bartók legendás művéből, A fából faragott királyfi motívumaiból merít.

A kísérleti könnyűzene vonalán is ínyencségeket hoz a CAFe Budapest első néhány napja: Nóvé Soma, a Middlemist Red és a Mordái énekes-gitárosa múlt évben adta ki szólólemezét The Night Of The Vampire címen. A 60-as évek zenéit feldolgozó, a vámpírkultuszt megidéző, sötét hangulatú album különlegessége, hogy anyagát három hónap alatt, egy telefonnal vették fel. Ebből kap ízelítőt a közönség az Akvárium Klubban október 9-én.

A Hosszúlépés. Járunk? csapata hetedik éve tárja fel Budapest kevésbé ismert oldalát vezetett városi sétáikon. A CAFe Budapest keretében idén Józsefváros titkaiba avatják be a kíváncsiakat, Kiss Eszter színművész vezetésével - olvasható a közleményben.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

Artusban a tao színház Artusban a tao színház
Goda Gábor Minden (is) című darabja az Artus Társulat előadásában
színház

Az életem semmi más, csak csoda Az életem semmi más, csak csoda
Opera otthonról – Moody: Push a La Monnaie előadásában
Interjú Kelemen Kristóffal pályakezdésről, munkamódszerekről, dramaturgstátuszról, külföldi tapasztalatokról

Más művészeti ágakról

art&design

Mindörökké vér és arany Mindörökké vér és arany
A magyar performansz története 1966–2018 (5): Nyugati magyar performansz: Monty Cantsin (1976-), Botond (1988–2010)
gyerek

Nem félünk a kortárstól Nem félünk a kortárstól
Kapu - kortársakról tanároknak és szülőknek
irodalom

Két esemény margójára Két esemény margójára
A Margó Irodalmi Fesztivál zárónapjáról
art&design

Nők a döntéseik fogságában? Nők a döntéseik fogságában?
Gáspár Annamária „Do you have a choice?” című kiállításáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés