bezár
 

színház

2020. 10. 22.
Novembertől online színházzal is várja nézőit a Madách Színház
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Novembertől online színházzal is várja nézőit a Madách Színház A virtuális térbe helyezi át idei bemutatóit a Madách Színház. Novemberben indul a SzínpadON elnevezésű online színház, a műsorfolyam a Madách Dekameron nevet viseli.

A 2020/21-es évad rendhagyó a színházak számára. Habár a színházak többsége, – így a Madách Színház is – rendkívüli erőfeszítések közepette újra működik, a látogatók magatartásában jelen van a félelem, ezért az előadások csekélyebb nézői érdeklődés mellett zajlanak. A Madách Színház egyetlen néző érdeklődését sem akarja elveszíteni, ezért úgy döntöttek, hogy folyamatos nagyszínpadi működésünk mellett idei új bemutatóikat elsősorban a virtuális térbe helyezik át. Ezzel céljuk nem csupán a járványhelyzet áthidalása, hanem állandó online jelenlét kialakítása, amely által olyan új nézők is láthatják műsoraikat, akik nem a fővárosban laknak, ritkábban jutnak színházba, vagy Magyarország határain kívül élnek.

Szkéné színház

A műsorfolyamról azt adták hírül, hogy a nehézségek idején nagy klasszikusokból merítenek erőt, hiszen például Boccaccio Dekameronja annak ellenére, hogy csaknem hétszáz éves, napjainkhoz hasonló alaphelyzetet vázol fel: járvány söpör végig a világon, és az emberek kénytelenek lemondani mindarról, ami számukra az életörömöt jelentette. Tízen egy vidéki palotába költöznek, és történeteket mesélnek egymásnak, amelyektől azt remélik, hogy megidézik számukra mindazt, ami az életben értékes és élvezetes. Ezt a gondolatot követve a Madách Színház is mesélni szeretne nézőinek, ezen mesék pedig a színházról szólnak: színészekről, rendezőkről, világsikerekről és költészetről.

Online programjaikban újra műsorra tűzik nyári bemutatóikat, az Örökké fogd a kezem és a Jövőre, veled, ugyanitt című előadásokat. Az évad folyamán új színházi bemutatókkal is készülnek. Kerüljenek közelebb! címmel műsorsorozatot indítanak útjára. Az előadásokat az újonnan átalakított, kamerákkal felszerelt Madách Stúdióból közvetítik élőben.

Az előadásokat különböző műsortípusokban tárják a nézők elé. A Kerüljenek közelebb a világsikerekhez! című esteken az érdeklődők megtudhatják, hogy hogyan születtek a legnagyobb musicalek világszerte, majd hogy arattak sikert a Madách Színházban. Meghívott alkotók mesélnek a musicalek színpadra állításának történetéről és megszólalnak az adott mű legnagyobb slágerei is.

Emellett a színészekről, az irodalomról és a nagy színészi teljesítményekről is szerveznek műsort, s a nézők részt vehetnek a musicalslágereket középpontba állító programon is, amelynek alkalmával többek között a Rocksuli, a Mary Poppins, a Mamma Mia! dalai hangzanak el, a művészek személyes zenei kedvencei mellett.

Fotó: Madách Színház Facebook-oldala

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

Testek lélek nélkül, szex vágy nélkül Testek lélek nélkül, szex vágy nélkül
Othello a Katona József Színházban
színház

Lápos és az akkumulátor Lápos és az akkumulátor
A Független Színház Falunap című előadásáról
Az Orlai Produkciós Iroda Határátlépések című előadásáról
színház

A tizennégy karátos színház A tizennégy karátos színház
A tizennégy karátos autó a Városmajori Szabadtéri Színpadon

Más művészeti ágakról

Bereményi Géza: Magyar Copperfield, Magvető, 2020
Michelle Marly, Maria Callas, a díva regényéről
Az HBO Otthon című karanténsorozatának finn kiadásáról
Interjú Pohárnok Gergellyel külföldi munkákról, az operatőri pálya sikereiről és – egyebek mellett – a Taxidermia izgalmas utóéletéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés