bezár
 

art&design

2020. 10. 29.
Berlin művészi ábrázolása egy budapesti tűzfalon
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Berlin művészi ábrázolása egy budapesti tűzfalon Berlin művészi ábrázolása jelenik meg Budapesten, a VII. kerületi Akácfa utca 27. szám alatti ház tűzfalán; a festmény a német újraegyesítés 30. évfordulójának állít emléket.

A Justus Becker - alias COR - frankfurti művész és Benkő Katalin képzőművész által megálmodott, letisztult koncepció az összetartozásra és a generációkon átívelő segítségnyújtásra próbálja ráirányítani a figyelmet street art elemekkel.

A berlini falon megjelenő békejel a fiatalokat szólítja meg, a műalkotás központi eleme, a három emberalak az összetartozást, a segítségnyújtást és a kettéválasztott ország egységét jelenítik meg. A háttérben berlini épületek stilizáltan láthatók, de az évforduló száma is feltűnik az alkotáson.

A művészeti célú tűzfalfestmény a Német Nagykövetség és a Színes Város Csoport közös projektjeként jött létre.

Johannes Haindl német nagykövetet azt mondta: nagy örömmel tölti el, hogy ebben az évben a Színes Város Csoporttal együtt hozhattak létre egy műalkotást Frankfurt am Main-ból, Budapest testvérvárosából származó művésszel. Kiemelte: "ezekben a nehéz időkben különösen fontos, hogy kapcsolatot tartsunk a kreatív közeggel, így együtt kezelhetjük a járvány következményeit és támogathatjuk a kreatív iparágakat".

A járványra való tekintettel folyamatosan új kérdések merültek fel a több hónapos projekttervezés és előkészítés során - idézi fel Megyeri András, a Színes Város Csoport alapítója, hozzátéve, hogy az engedélyek megszerzése vagy az országba való belépés sokkal bonyolultabb volt, de a frankfurti és a budapesti érintettek elkötelezettségének és rugalmasságának köszönhetően minden akadályt sikerrel vettek.

Terveik szerint a projekt jövőre Frankfurtban folytatódik, ahol egy magyar alkotó készít falfestményt, emellett pedig fényfestési esemény is gazdagítja majd a német nagyváros kulturális programjait.

 

Berlin művészi ábrázolása egy budapesti tűzfalon

 

Fotó: Farkas András

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


Más művészeti ágakról

Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről
Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről
Szálinger Balázs volt a Költőim sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés