bezár
 

art&design

2020. 11. 16.
Először lesz két vezetője a Metropolitan Művészeti Múzeum kuratóriumának
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Először lesz két vezetője a Metropolitan Művészeti Múzeum kuratóriumának A társelnöki szerepet egy bankár, Hamilton E. James és egy ügyvéd, Candace K. Beinecke töltik be – írja a The New York Timesban Robin Pogrebin. Összegzés.

A kulturális intézmények jelenleg a pandémia, a korlátozott látogatási lehetőségek, valamint a faji méltányosság problémája által okozott kihívásokkal küzdenek az Egyesült Államok egész területén. A Metropolitan Művészeti Múzeum (Met) ezekben az időkben, története során először választott meg két igazgatót, hogy közösen vezessék a kuratóriumot. Candace K. Beinecke lesz az első női társelnök.

„Különösen erőt próbáló időszakban vagyunk most” – nyilatkozta Daniel Brodsky, az előző kuratóriumi elnök – „és a lehetőség, hogy két meglehetősen, bár különböző területeken tapasztalt vezetőnk legyen, nagy nyereség a Múzeum számára.”

A társelnökök egy olyan időszakban veszik át az irányítást, amikor a Met a koronavírus járvány kitörése óta 150 millió dolláros bevételveszteséget szenvedett el. A hiány redukálása érdekében csökkentették programjaik számát, a vezetőség és a munkatársak béreit, valamint egy 25 millió dolláros vészhelyzeti alapot hoztak létre.

 

Forrás: nytimes.com
Fotó: pixabay.com

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

art&design

Játszd újra! Játszd újra!
Molnár Judit Lilla: Tervezett véletlen című tárlata a Budapest Galériában
art&design

Mágikus önbeállítás Mágikus önbeállítás
Galántai: 80. Riport a kapcsolati hálóról, A jövő emlékei című kiállításról és az Artpoolról az intézet kurátorával, László Zsuzsával
art&design

A köztes térben létezni A köztes térben létezni
Interjú Szegedi-Varga Zsuzsannával pályakezdésről, kortársakról és saját projektekről
art&design

A magasugrás veszélyei A magasugrás veszélyei
Kritika a Standby szabadtéri kiállításról

Más művészeti ágakról

Három koncert a Veszprémi Régizenei Napokról
színház

Lépjünk ki a babaházból! Lépjünk ki a babaházból!
Kartonpapa a Szkénében
színház

A színházi nevelés felelőssége A színházi nevelés felelőssége
Ahogy teccik a Gyulai Shakespeare Fesztiválon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés