bezár
 

art&design

2020. 11. 16.
Először lesz két vezetője a Metropolitan Művészeti Múzeum kuratóriumának
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Először lesz két vezetője a Metropolitan Művészeti Múzeum kuratóriumának A társelnöki szerepet egy bankár, Hamilton E. James és egy ügyvéd, Candace K. Beinecke töltik be – írja a The New York Timesban Robin Pogrebin. Összegzés.

A kulturális intézmények jelenleg a pandémia, a korlátozott látogatási lehetőségek, valamint a faji méltányosság problémája által okozott kihívásokkal küzdenek az Egyesült Államok egész területén. A Metropolitan Művészeti Múzeum (Met) ezekben az időkben, története során először választott meg két igazgatót, hogy közösen vezessék a kuratóriumot. Candace K. Beinecke lesz az első női társelnök.

„Különösen erőt próbáló időszakban vagyunk most” – nyilatkozta Daniel Brodsky, az előző kuratóriumi elnök – „és a lehetőség, hogy két meglehetősen, bár különböző területeken tapasztalt vezetőnk legyen, nagy nyereség a Múzeum számára.”

A társelnökök egy olyan időszakban veszik át az irányítást, amikor a Met a koronavírus járvány kitörése óta 150 millió dolláros bevételveszteséget szenvedett el. A hiány redukálása érdekében csökkentették programjaik számát, a vezetőség és a munkatársak béreit, valamint egy 25 millió dolláros vészhelyzeti alapot hoztak létre.

 

Forrás: nytimes.com
Fotó: pixabay.com

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

art&design

Minden egy Excel-táblázattal indult Minden egy Excel-táblázattal indult
Interjú Puklus Péter fotográfussal képzőművészetről, nemzetközi kapcsolatépítésről, a szabad alkotás lehetőségeiről és jövőbeli tervekről
art&design

Urbánus sziklák lecsupaszítva Urbánus sziklák lecsupaszítva
Szabó Kristóf KristofLab kiállítása: Cserhalmi Luca megnyitó szövege
art&design

Technológia és könyvek összefonódása Technológia és könyvek összefonódása
Mézes Tünde „On the first page” című egyéni kiállításáról
art&design

Az érintések láthatatlan története Az érintések láthatatlan története
Szántói Lilla taktilis érzékelésen alapuló kiállításáról

Más művészeti ágakról

irodalom

Meghalljuk-e a mieinket? Meghalljuk-e a mieinket?
Szabó Ádám: Valakik beszélnek
A szolgálólány meséje az HBO-n
Erdős Virág: Hősöm, Magvető kiadó, 2020


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés