bezár
 

art&design

2020. 11. 16.
Először lesz két vezetője a Metropolitan Művészeti Múzeum kuratóriumának
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Először lesz két vezetője a Metropolitan Művészeti Múzeum kuratóriumának A társelnöki szerepet egy bankár, Hamilton E. James és egy ügyvéd, Candace K. Beinecke töltik be – írja a The New York Timesban Robin Pogrebin. Összegzés.

A kulturális intézmények jelenleg a pandémia, a korlátozott látogatási lehetőségek, valamint a faji méltányosság problémája által okozott kihívásokkal küzdenek az Egyesült Államok egész területén. A Metropolitan Művészeti Múzeum (Met) ezekben az időkben, története során először választott meg két igazgatót, hogy közösen vezessék a kuratóriumot. Candace K. Beinecke lesz az első női társelnök.

„Különösen erőt próbáló időszakban vagyunk most” – nyilatkozta Daniel Brodsky, az előző kuratóriumi elnök – „és a lehetőség, hogy két meglehetősen, bár különböző területeken tapasztalt vezetőnk legyen, nagy nyereség a Múzeum számára.”

A társelnökök egy olyan időszakban veszik át az irányítást, amikor a Met a koronavírus járvány kitörése óta 150 millió dolláros bevételveszteséget szenvedett el. A hiány redukálása érdekében csökkentették programjaik számát, a vezetőség és a munkatársak béreit, valamint egy 25 millió dolláros vészhelyzeti alapot hoztak létre.

 

Forrás: nytimes.com
Fotó: pixabay.com

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Lugosi LUGO László utánkövetése – elhangzott az emléktábla avatásán
art&design

Tetőtér-interjú Koleszár Stellával
art&design

Interjú Esterházy Marcellel a MODEM-ben tartott kiállítás kapcsán

Más művészeti ágakról

Somorjai Réka: BOJZ című drámája a Szkéné Színházban
Bűn és bűnhődés az Örkény Színházban
Az év ódaköltője 2024 pályázat eredményhirdetése
Platon Karataev: Napkötöző – négy szám


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés