bezár
 

film

2020. 12. 19.
Jövőre is lesz BIDF
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Jövőre is lesz BIDF Nemzetközi fesztiváldíjas filmalkotásokkal érkezik a 7. Budapest International Documentary Festival 2021. március 1. és 7. között – tájékoztatta a prae.hu portált a fesztivál sajtómunkatársa. Az öreg Gorbacsovtól a sztriptíz táncos mérnökön, anorexiás fotóművészen és képtolvajon át ördögökig és angyalokig számos különleges figura teszi tiszteletét a filmvásznon.

A korábbi évek pozitív fogadtatása után a fesztivál 2021- ben hetedik alkalommal hozza el Magyarországra mindazokat a kiváló filmalkotásokat, amelyek nemzetközi elismeréseik ellenére jószerivel másképp nem jutnának el a hazai közönséghez. Az Oscar-díjas, Oscar-jelölt, Európa-díjas, Velence, Locarno, Karlovy Vary, Berlinale, Sundance fesztiválokon díjazott egész estés filmek magyarországi versenyében nemzetközi-, és hazai szaktekintélyből, alkotóból álló zsűri értékeli majd az alkotásokat.

BIDF

A fesztivál egy hete alatt 30 versenyfilm több mint 100 vetítése látható majd párhuzamosan a Cinema City MAMMUT termeiben, emellett a versenyfilmek alkotói minden vetítést követően közönségtalálkozókon avatják be a nézőket a filmek kulisszatitkaiba. A korábbi években január végén megrendezett fesztivált 2021-ben március elejére tették át a szervezők, bízva abban, hogy kora tavasszal már biztonságosan lehet a fesztivált megtartani.

További információk a fesztivál folyamatosan frissülő hivatalos honlapján valamint Facebook oldalán olvashatók.

Képek: Budapest International Documentary Festival

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Csáki László: Kék Pelikan
Jonathan Glazer: Érdekvédelmi terület
A legkülönbözőbb természetű titkok a Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztiválon
Prikler Mátyás: Hatalom

Más művészeti ágakról

Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés