bezár
 

színház

2021. 01. 08.
Ismét lehet pályázni a Fülöp Viktor táncművészeti ösztöndíjra
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Ismét lehet pályázni a Fülöp Viktor táncművészeti ösztöndíjra Ismét lehet pályázni a Fülöp Viktor táncművészeti ösztöndíjra, a jelentkezéseket február 5-ig várja a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. (MANK) - közölte az MTI.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából a MANK 2021-re is meghirdeti a Fülöp Viktor Kossuth-díjas balettművészről elnevezett ösztöndíjat, amely 1998 óta nyújt támogatást a tehetséges fiatal előadó- és alkotóművészek, valamint a tánctudományokkal - elméleti, szakírói, pedagógiai tevékenységgel - foglalkozók számára.

Szkéné színház

Az ösztöndíj egy éven át tíz alkotónak havi bruttó 200 ezer forint összegű támogatást jelent, amelyben 30. életévüket még be nem töltött balettművészek, kortárs táncművészek vagy néptáncművészek részesülhetnek. Emellett pályázhatnak 35 év alatti koreográfusok, tánctudósok és táncpedagógusok is.

Az ösztöndíj elnyeréséhez elektronikus formában kell feltölteni a pályázati adatlapot, szakmai önéletrajzot és egy munkatervet, amely bemutatja az ösztöndíjas időszak alatt tervezett szakmai tevékenységet. A dokumentációban szerepelnie kell egy videónak, amely a pályázó eddigi táncművészeti tevékenységét, előadásait mutatja be.

Az anyagi támogatás mellett a nyerteseknek lehetőségük nyílik egy nyilvános előadáson bemutatkozni, várhatóan 2022 tavaszán.

A pályázatokat az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kinevezett szakértői kuratórium bírálja el.

A pályázati anyagokat február 5-én éjfélig lehet feltölteni a www.alkotomuveszet.hu oldalra, ahol több információ is olvasható.

Fotó: alkotomuveszet.hu

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Samuel Beckett: Az utolsó tekercs / A régi dallam a Digital Theatre kínálatában
Interjú Ubrankovics Júlia színésznővel filmes és színházi szerepeiről, amerikai tapasztalatairól
színház

Olykor lefelé tart a felfele vezető út Olykor lefelé tart a felfele vezető út
Interjú Goda Gáborral a MINDEN (is) premier kapcsán
színház

Nőtípusok cirkuszi nyelven Nőtípusok cirkuszi nyelven
A Fővárosi Nagycirkusz Tündértánc-Nővarázs című előadásáról

Más művészeti ágakról

avagy tudósítás az interpretáció és az improvizáció határvidékérő
építészet

Kincset érő kerámia Kincset érő kerámia
A Zsolnayak építészeti öröksége Budapesten
Hatvan éve mutatták be az Egy szerelem három éjszakáját


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés