bezár
 

zene

2021. 02. 23.
Rost Andrea főszereplésével folytatódik az OperaSzerda
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Rost Andrea főszereplésével folytatódik az OperaSzerda Rost Andrea főszereplésével folytatódik az OperaSzerda, Giacomo Puccini Pillangókisasszony című operájának legszebb részletei hangzanak el szerdán az Eiffel Műhelyház Hevesi Sándor házi színpadán, a közvetítés a Facebookon és az Origón látható - olvasható a Magyar Állami Opera által hétfőn az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Mint írják, Puccini operájában Kelet és Nyugat találkozása követhető nyomon. A történet szerint egy 15 éves gésa amerikai vőlegényéért feladja vallását, kultúráját, vállalva, hogy rokonai ezért kitagadják. A vőlegény számára azonban csak kaland az egzotikus szerető, játék a japán esküvő. Pillangókisasszonyból a nézők szeme előtt válik asszonnyá, akit csak kitartó szerelme és gyermeke tart életben.

Cso-Cso-szán és Pinkerton története a szerelmi tragédiák sorából is kiemelkedik. Az ideiglenes házasságot valódi érzelmi és törvényes kötésnek gondoló Pillangókisasszony történetében a remény elvesztése után már csak a halál lehet a kiút.

A mű koncertszerű keresztmetszetében a címszerepet Rost Andrea alakítja, partnerei Ulbrich Andrea (Szuzuki), Boncsér Gergely (Pinkerton), Fokanov Anatolij (Sharpless) és Megyesi Zoltán (Goro). Zongorán közreműködik Szennai Kálmán, az est művészeti vezetője Kovács Mária Anna, a műsorvezető Mona Dániel - áll az összegzésben.

Fotó: Wikipédia, Thaler Tamás

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
Händel: Alcina. Marc Minkowski felvétele
Simon Géza Gábor: A magyar jazztörténet ösvényein. A magyar jazztörténeti kutatás hatvanöt esztendeje 1958–2023
Jakob Bro and Joe Lovano: „Once Around The Room” koncertje a Müpában, 2023. október 26.

Más művészeti ágakról

színház

Forgách András A játékos és a többiek című drámakötetének bemutatója
Láng Orsolya Ház, délután című könyvének bemutatójáról
irodalom

Závada Péter: A muréna mozgása, Jelenkor, Budapest, 2023.


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés